Teknoloji

Qualcomm Snapdragon ailesinin yeni üyeleri orta segmenti güçlendirecek

qualcomm snapdragonOrta segment telefonlar son yıllarda hatırı sayılır ölçüde gelişse de, bu gelişim hız bakımından amiral gemisi telefonların oldukça arkasında kalıyor. Hâlâ pek çok orta segment cihazda 1080p görüntü kaydı yapabilen tek lensli bir arka kamera modülü bulunuyor. Qualcomm Snapdragon serisinin yeni üyeleriyle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Şirketin yeni duyurduğu Snapdragon 632, 439 ve 429 yonga setlerinde öncelikli vaat olarak çift arka kameralı telefonları yaygınlaştırmak öne çıkıyor.

Sekiz çekirdekli bir yonga seti olan Snapdragon 632, yeni kadronun başını çekiyor. 13 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamerayı destekleme kapasitesi bulunan Snapdragon 632, selefi olarak tanımlanabilecek Snapdragon 626’ya kıyasla yüzde 40 daha yüksek ham işlemci gücü üretebiliyor. Bu da 4K video kaydı ve FHD+ ekran çözünürlüğü için yeterli gücün sağlandığı anlamına geliyor. Hücresel modemiyle LTE Advanced desteği için yeterli olan Snapdragon 632, Adreno 506 grafik işlemcisi barındırıyor. Bu işlemci sadece yüzde 10 daha yüksek hız vadetse de, modern 3D oyunları çalıştırma konusunda yeterli olacağı belirtiliyor. Telefonun kilidini yüz tanımayla açma ve nesne tanıma gibi konularda ise işlemcinin nöral ağlardan yardım alacağı ifade ediliyor.

Sekiz çekirdekli Snapdragon 439 ve 429 ise öncelikli olarak uygun fiyatlı cihazlar için temel kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyor. 8 megapiksel çözünürlüklü çift lensli arka kamera modüllerini destekleyebilen yonga setleri, 4K görüntü kaydı konusunda ise destek sunmuyor. Ancak selefleri Snapdragon 430 ve 425’e kıyasla yüzde 25’lik bir performans artışı vadeden Snapdragon 439 ve 429, yapay zekâ özellikleri de barındırıyor. Snapdragon 439’da bulunan Adreno 505 grafik işlemcisi selefine kıyasla yüzde 20 daha yüksek performans sergilerken, 429’da bulunan Adreno 504 için bu oran yüzde 50 seviyesine yükseliyor. Buna rağmen, Snapdragon 429 sadece HD+ çözünürlüklü ekranları destekliyor.

Qualcomm Snapdragon serisinin en yeni üyelerini taşıyan ilk telefonların yılın sonu itibarıyla satışa sunulmasını öngörüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER