Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 821 ile uygulamalar yüzde 10 daha hızlı yüklenecek

snapdragon

qualcomm snapdragon 821Qualcomm Snapdragon 821 işlemci ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında gün yüzüne çıkmıştı. Şirket, yeni amiral gemisi işlemcisiyle ilgili yeni detaylar paylaştı. Mevcut Snapdragon 820 ile bir sonraki neslin amiral gemisi arasındaki uçurumu kapatma amacıyla hazırlanan işlemci, performans bakımından gözden kaçmayacak iyileştirmeler vadediyor. Yapılan açıklamaya göre, Snapdragon 821 ile sistem genelindeki işlemci performansı iyileşecek. Başlatma süreleri de gelişecek ve uygulamalar yüzde 10 oranında daha hızlı yüklenecek.

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, yeni arayüz optimizasyonları sayesinde kaydırma deneyimi daha pürüzsüz hâle gelecek ve daha tepkisel bir tarayıcı performansı elde edilecek. Yüzde 5 oranında artacak Adreno GPU performansı ise oyunların ve sanal gerçekliğin daha sorunsuz biçimde işlemesini mümkün kılacak. Bütün bu kazanımlara rağmen, yeni işlemcinin toplam pil ömrüne etkisi yüzde 5 seviyesinde kalacak.

Snapdragon 821 işlemci barındıran akıllı telefonlar, Google’ın Daydream VR sistemiyle de uyumlu olacak. Snapdragon 820 işlemcili platformların da cihazı desteklediği düşünülünce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Sanal gerçeklik için uygulama geliştirecekleri harekete geçirmek isteyen Qualcomm, bu amaç doğrultusunda işlemci için bir yazılım geliştirme kiti de yayınlayacak.

Qualcomm Snapdragon 821 ilk olarak Asus ZenFone 3 Deluxe’te yer alacak

İşlemciyle birlikte gelen çift faz tespit özellikli otomatik odaklama ile akıllı telefon kameraları daha hızlı odaklama yapacak ve lazer odaklama özelliği de gelişecek. İşlemciyi barındıran ilk cihaz ise Asus ZenFone 3 Deluxe olacak.

İLGİLİ HABERLER