Teknoloji

Qualcomm yakında Snapdragon 8 Gen serisinin yeni üyesini duyurabilir

qualcomm snapdragon 8 gen 3

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, kısa süre önce AnTuTu’nun veri tabanında boy göstermiş ve 3 milyondan fazla puan almasıyla dikkat çekmişti. Snapdragon 8 Gen 4’ün eylül veya ekim ayında resmiyet kazanması bekleniyor. Ancak bundan önce şirket başka bir Snapdragon 8 Gen serisi işlemci tanıtacak gibi görünüyor. Bu işlemcinin model numarasının SM8635 olacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili paylaşım, ünlü duyumcu Digital Chat Station’dan geldi. Bu paylaşıma göre; SM8635, TSMC tarafından 4 nm süreciyle üretilecek. Bu işlemcide bir adet 2.9 GHz Cortex-X4 çekirdek ve Adreno 735 GPU’nun bulunacağı söyleniyor. SM8635’in AnTuTu puanının da 1.7 milyon olduğu belirtiliyor.

SM8635’in hangi isimle resmiyet kazanacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Snapdragon 8 Gen 2 ve 3 arasında konumlandırılacak bu işlemcinin Snapdragon 8s Gen 2 veya Snapdragon 8 Gen 3 Lite adıyla kullanıcıların karşısına çıkması muhtemel görünüyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen serisinin yanında 7 Gen serisine de biri üye ekleyebilir

Bir diğer duyumcu Roland Quandt ise SM8635 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip SM7675 model kodlu bir işlemcinin daha yolda olduğunu belirtti. Bu işlemcinin de Snapdragon 7 Gen serisinden olabileceği tahmin ediliyor. Yakında bu iki işlemci hakkında daha fazla detayın da gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER