ManşetlerTeknoloji

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 duyuruldu: Odak noktasında yine yapay zekâ var

qualcomm snapdragon 7 gen 3

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 ile mobil işlemci portföyünü genişletmeye devam ediyor. Orta segmentte konumlanan Snapdragon 7 Gen 2’nin yenilenmiş versiyonu olan Gen 3, masaya bazı yeni özellikler de koyuyor. Cihaz üstü yapay zekâ entegrasyonuna önem veren Qualcomm, bu yaklaşımı Snapdragon 7 Gen 3’te de sürdürüyor.

Qualcomm yeni çipinin her aşamasını yapay zekâyı merkeze alarak tasarlamış gibi görünüyor. Şirket, bileşenlerin “cihazdaki yapay zekâyı harekete geçirmek için kapsamlı gelişmeler sunduğunu” vurguluyor. Böylelikle üretken yapay zekâ uygulamalarının daha hızlı çalışması öngörülüyor.

Tabii ki, Qualcomm’un en yeni yonga seti yapay zekâdan daha fazlasını da sunuyor. Snapdragon 7 Gen 3, orta segment telefonlar için oldukça güçlü bir profil çiziyor. En yüksek işlemci frekans hızı 2.63 GHz olan Snapdragon 7 Gen 3, GPU performansında yüzde 50 oranında artış vadediyor. Buna ek olarak, “inanılmaz güç verimliliği” ile telefonun pili üzerindeki yükün hafifletileceği belirtiliyor. Şirket, Snapdragon 7 Gen 3’ün “olağanüstü kamera yeteneklerinin” kilidini açmaya yardımcı olacağını ve daha fazla 5G entegrasyonuna olanak sağlayacağını da

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemcili ilk telefon ne zaman tanıtılacak?

Mobil yonga setlerinin başarısı, kullanıldıkları telefonla ölçülüyor. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemcili ilk telefon, kasım ayı bitmeden tanıtılacak. Bu işlemciyi Honor ve Vivo gibi markaların telefonlarında görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER