Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 iki farklı versiyonla gelecek

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 bu yıl bitmeden resmiyet kazanacak. İşlemci hakkındaki söylentiler ise bir süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, bu işlemcinin iki farklı versiyonu olacak.

Standart çipin mevcut Snapdragon 8 Plus Gen 1’le aynı saat hızlarına sahip olacağı söyleniyor. Ancak şirketin daha güçlü bir versiyon üstünde çalıştığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Söz konusu işlemcinin 3.4 veya 3.5 GHz gibi daha yüksek bir hızda çalışacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, GPU performansının da yukarıya çekileceği söyleniyor.

Qualcomm’un mevcut isimlendirme politikası, söz konusu işlemcinin Snapdragon 8 Plus Gen 2 adıyla resmiyet kazanmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Yeni işlemcilerin duyurusunun ise kasım ayındaki Snapdragon Summit etkinliğinde yapılması muhtemel görünüyor.

Bu işlemcilerin Samsung’un Galaxy S23 serisinde kullanılması bekleniyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi telefonlarında tamamen Qualcomm’un işlemcilerini tercih edebileceği bir süredir konuşuluyor.

Snapdragon 8 Plus Gen 1, TSMC tarafından 4 nm tasarımıyla üretilmişti. Böylelikle verimlilik ve termal performans artırılmıştı. Dolayısıyla Snapdragon 8 Gen 2’nin de 4 nm tasarımıyla gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Söylentilere göre, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 bir Cortex-X3, iki Cortex-A715, iki Cortex-A710, üç Cortex-A510 çekirdeğiyle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER