Teknoloji

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 780G’nin tanıtımı yakın

qualcomm snapdragon 780g

Qualcomm, Snapdragon 780G adını taşıyan yeni işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu işlemcinin şirketin amiral gemisi Snapdragon 888‘in hemen altında konumlandırılması bekleniyor. Farklı üreticilerin bu işlemcileri kullanacağı belirtilirken, bu grubun öncülüğünü Xiaomi yapacağı söyleniyor.

Qualcomm’un 2021 model üst sınıf işlemci portföyünde bir boşluk söz konusu. Bu boşluğu Snapdragon 780G dolduracağa benziyor. Qualcomm, işlemcinin duyurusu için hazırladığı basın açıklamasını yayınladıktan kısa bir süre sonra geri çekse de; WinFuture sitesindeki sızıntı da Snapdragon 780G’nin varlığını gösteriyor.

5G bağlantısı konusunda Snapdragon 780G, daha “üst sınıf” amiral gemilerinin arkasında kalacak gibi görünüyor. İşlemcide hem Sub-6 GHz hem de mmWave standartlarını destekleyen X53 5G modem bulunuyor.

Snapdragon 780G’nin de, tıpkı Snapdragon 888 gibi, 5 nm çip tasarımına sahip olduğu belirtiliyor. Sekiz çekirdekten ikisinin 2.4 GHz Cortex-A78, altı tanesinin ise 1.8 GHz Cortex-A55 olduğu görülüyor. AI motorunun ise altıncı nesil Hexagon 770 olacağı konuşuluyor.

Qualcomm Snapdragon 780G, Adreno 642 GPU ile gelecek. Bu grafik işlemci birimi HDR10 desteğini de beraberinde getiriyor. Üçlü görüntü sinyali işleme özelliği ise üç kamerayı eş zamanlı olarak kullanmayı mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER