Manşetler

Qualcomm Snapdragon 700 serisi üst ve orta segment arasındaki mesafeyi kısaltacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon 700Qualcomm’un mobil yonga setleri arasındaki özellik farkı uzun süredir dikkat çekiyordu. Potansiyel müşteriler genellikle Snapdragon 800 serisi yongaları taşıyan mobil cihazlar ile orta karar yeteneklere sunan Snapdragon 600 serisi yongalara sahip cihazlar arasında seçim yapmak zorunda kalıyordu. Qualcomm Snapdragon 700 serisiyle bu farkı kapatmayı ve potansiyel kullanıcılara üçüncü bir seçenek sunmayı amaçlıyor.

Snapdragon 700 serisi, pahalı bir telefona sahip olmadan Snapdragon 800 serisi yonga setlerinin yapabildiği bazı görevleri yerine getirebilmeyi vadediyor.

Snapdragon 700 serisi yonga setlerinde 800 serisinde kullanılan yapay zekâ motoru ve Spectra görüntü işlemcisi yer alacak. Böylelikle orta segment cihazlarda da gelişmiş bir yapay zekâ deneyimi yaşamak mümkün hâle gelecek. Buna ek olarak, üst segment akıllı telefonların yapay zekâ yardımıyla geliştirdiği kamera deneyimi de yaygınlaşabilecek. Bluetooth 5.0 ve Quick Charge 4.0 gibi standartlar için de destek sözü veren Qualcomm, Kryo CPU çekirdeklerini ve Adreno grafik işlemcilerini de Snapdragon 700 serisi yonga setlerinde kullanacak. Şirket, yeni yonga setinin hız artışıyla birlikte Snapdragon 630’a kıyasla yüzde 30 seviyesinde verimlilik sağlayacağını belirtmeyi ihmal etmedi.

Qualcomm Snapdragon 700 serisinin örneklerinin dağıtımına 2018’in ilk yarısında başlayacak. Snapdragon 700 serisi yonga seti taşıyan cihazların çıkışının ise yılın sonlarını bulması bekleniyor. Snapdragon 700 ile birlikte Android telefon pazarının dinamiklerinde bir değişim yaşanması ve orta-üst segment telefonların biraz daha öne çıkması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER