Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 429 ve 439 ile Android Go cihazlar için yeni seçenekler sunacak

general mobile gm 8 go

qualcomm snapdragon 429Teknoloji dünyasında genellikle Qualcomm Snapdragon 845 ve Snapdragon 710 gibi yonga seti seçenekleri manşetlere çıkıyor. Ancak bu durum şirketlerin giriş seviyesinde konumlanan diğer alternatifleri göz ardı ettiği anlamına gelmiyor. Ünlü duyumcu Roland Quandt’ın verdiği bilgilere göre, Qualcomm Snapdragon 429 ve 439 ile Android Go cihazlar için yeni seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Snapdragon 429 ve 439’un ne gibi hızlar vadedeceği henüz bilinmiyor. Ancak Snapdragon 439’un temelinde 2016’da duyurulan Snapdragon 625’in olacağı söyleniyor. Bu da yonga setinin 14 nm. mimarisiyle üretileceğini ve sekiz çekirdek barındıracağını gösteriyor.

Android 8.1 Oreo işletim sisteminin sadeleştirilmiş bir versiyonu olan Android Go’nun hedef kitlesinde giriş seviyesinde konumlanan ve baz donanıma sahip cihazlar bulunuyor. 512 MB ya da 1 GB RAM’e sahip telefonlar için optimize edilen işletim sistemi ile sunulan stok uygulamalar, cihazlarda daha az yer kaplıyor. Böylelikle telefonların 8 veya 16 GB’lık depolama alanlarından daha verimli biçimde faydalanmak mümkün oluyor.

Snapdragon 429 ve 439 resmiyet kazandığı takdirde Qualcomm’un Snapdragon 200 serisi yongalarının akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Şirketler hâli hazırda giriş segmentindeki telefonlarında genellikle Snapdragon 200 serisi yonga setlerine yer veriyor. Snapdragon 400 serisinin yeni telefonlarının giriş segmentine odaklanması durumunda Snapdragon 200 serisinin işlevsiz kalabileceği belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 429 ve 439’un ne zaman resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor. Android Go’nun yeni sürümünün yaz mevsiminde Android P ile birlikte yayınlanmasının muhtemel olması, söz konusu yonga setlerinin çıkışı için de gözlerin aynı döneme çevrilmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER