Teknoloji

Qualcomm Quick Charge 4.0 teknolojisine sahip tek cihazı açıkladı

razer phone 2

qualcomm quick charge 4.0Qualcomm’un Quick Charge adını taşıyan hızlı şarj teknolojisi, en yaygın biçimde kullanılan hızlı şarj çözümleri arasında bulunuyor. Teknolojinin en son sürümü geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. Ancak aradan geçen 1 yıla rağmen Qualcomm Quick Charge 4.0 ve 4.0+ beklenen yaygın kullanıma erişememiş gibi görünüyor.

Qualcomm tarafından açıklanan liste de bu durumu doğruluyor. Normalde bu listede çok sayıda cihazın bulunması beklense de, işler beklentiler doğrultusunda ilerlememiş gibi görünüyor. Şirketin yayınladığı ve Quick Charge 4.0 ile 4.0+’ın kullanıldığı cihazları gösteren listede tek seçenek olarak Razer’ın ilk akıllı telefonu Razer Phone yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ZTE Nubia Z17 de Quick Charge 4.0 desteği sunan cihazlardan biri. ZTE söz konusu desteği ilk etapta aktive etmese de, daha sonra desteğin kullanıma açılacağını duyurmuştu. Buna rağmen, Nubia Z17 Qualcomm tarafından Quick Charge 4.0 destekleyen cihazlar arasında sayılmıyor.

Qualcomm Quick Charge 4.0 standardını destekleyen telefonların sayısının 2018’de artması bekleniyor. Listeye eklenecek cihazlar arasında dikkat çeken ilk seçenek LG G7 oluyor. G7’yi 2018 bitmeden başka cihazların da izlemesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER