Teknoloji

Qualcomm’un yeni yongaseti kablosuz kulaklıklara daha fazla güç kazandıracak

Qualcomm QCC5100 adında çok küçük bir yonga üstü sistem tasarladı. Bu küçük bileşen tüketicilerin hayatını daha da iyi hâle getirmeyi hedefliyor. Gerçek anlamda kablosuz kulaklıklar ve Qualcomm’un “duyulabilirler” olarak nitelendirdiği, giyilebilir tarzda, akıllı özelliklere sahip kulaklıklar bu yeni yonga sisteminin nimetlerinden yararlanacak.

Bu yeni yonganın karşılaştırılabileceği en güzel sistem, Google’ın Pixel Buds kulaklıklarında yer alan, yine Qualcomm’un geliştirdiği CSR8675 yonga üstü sistem olacaktır. QCC5100 akıllı özellikler ve sensör desteği için ondan daha fazla işlemci gücü sunuyor. Aynı zamanda verimli gürültü bastırma donanımı da bulunduruyor.

Qualcomm, bu bileşeni temel alan kulaklıkların, piyasada bulunan en popüler kablosuz kulaklık setlerinden yüzde 25 oranında daha iyi pil ömrü sunabileceğini söylüyor. Aynı zamanda ses görüşmeleri ve müzik dinlemek için daha iyi bir güç tüketimi politikası izlediğini de vurguluyor.

Bu yongaset daha fazla üreticiye, Pixel Buds’ın sahip olduğu sıfır gecikmeli sesli asistan ve benzeri işlevlere sahip cihazlar çıkarma şansı verecektir. Öte yandan ek sensör desteği sayesinde Google Pixel Buds’ın takipçisi olacak cihaza da otomatik müzik duraklatma işlevini ekleyebilir.

QCC5100’de iki adet, 120 MHz CPU çekirdeğinin bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

QCC5100 tabanlı cihazların bu yılın ortalarından itibaren çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER