Ulaşım

Qualcomm otonom sürüş teknolojisini test etmek için vizeyi aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm otonom surusSilikon Vadisi’nin de bulunduğu ABD’nin Kaliforniya eyaleti, sürücüsüz otomobil çalışmalarının da merkezleri arasında yer alıyor. Eyalette trafiğe açık yollarda sürücüsüz otomobil teknolojisini test etmek için izin alan şirketlerin arasına Qualcomm da katıldı. Bu izin sayesinde Qualcomm otonom sürüş kapasitesini gerçek trafik koşullarında da ölçebilecek.

CNBC’de yer alan habere göre, Qualcomm’un aldığı izin bir adet test aracını ve bu araçta bulunmaya yetkili üç adet test sürücüsünü kapsıyor. Şirketin başvurusunun 12 Aralık’ta onaylandığı belirtildi.

Qualcomm’dan önce önemli rakiplerinden Nvidia da otonom sürüş teknolojisini Kaliforniya’nın trafiğe açık yollarında test etmek için izin almıştı. Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok teknoloji şirketi de otonom sürüş konusundaki yeteneklerini Kaliforniya’nın yollarında ölçüyor.

Qualcomm’un sürücüsüz otomobil çalışmaları, Waymo’nunkinden biraz farklı bir yapıda işliyor. Kendi otomobilini üretme gibi bir çalışma yapmayan Qualcomm, birkaç ay önce duyurduğu 9150 C-V2X yonga setini taşıyan araçları test edecek.

Söz konusu yonga seti, araçlara “360 derece görüş dışı farkındalık” şeklinde tanımlanabilecek bir yetenek kazandırıyor. Bu yongayı taşıyan araçlar hem birbirleriyle hem de trafik ışıkları gibi altyapı unsurlarıyla iletişim kurabiliyor.

Qualcomm otonom sürüş pazarında önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyor

CNBC’ye konuşan şirketin otomotiv sektörü için üretim yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Nakul Duggal, otonom araç pazarında önemli bir oyuncu olmayı amaçladıklarını dile getirdi. Qualcomm otonom sürüş teknolojisini Kaliforniya’nın yanı sıra ABD’nin Michigan eyaletinde ve Almanya, Çin, Japonya ve İtalya gibi ülkelerde de test etmeyi planlıyor. Şirket böylelikle yonga setinin farklı konum ve koşullardaki performansını da görmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER