Teknoloji

Qualcomm-NXP anlaşması ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle askıda kaldı

Qualcomm-NXP anlaşması ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle askıda kaldı

qualcomm nxpTrump yönetiminin Çin’den gelen bazı ürünler için yüzde 25 oranında gümrük vergisi uygulama isteği, ABD ve Çin arasında bir ticaret savaşının başlamasına neden olmuştu. Çin’in karşılık vermesinin ardından ABD’nin de listeyi genişletmesi gerilimi biraz daha yukarıya çekmişti. İki ülke arasındaki bu gerilim, Qualcomm NXP anlaşmasını da etkilemişe benziyor.

Qualcomm ilk olarak 2016’nın ekim ayında NXP’ye hisse başına 110 dolarlık bir teklif vermiş, ardından bu teklifi 127.50 dolara yükselterek toplamda 44 milyar dolar değerinde bir paket sunmuştu. Yükseltilen teklif, NXP tarafından da kabul edilmişti. Satışın gerçekleşmesi için Çin’den beklenen resmi onay ise uzun süredir gelmiş değil. İki ülke arasındaki ticaret savaşı da bu onayı biraz daha geciktirecek gibi görünüyor.

Onayın gelmemesinin özellikle Qualcomm açısından oldukça sıkıntılı bir duruma yol açtığı söylenebilir. NXP hâli hazırda otomotiv endüstrisi için yonga üreten şirketler arasında en büyük üretici konumunda. Qualcomm’un odak noktasında hâlâ akıllı telefonlar için ürettiği mobil yongalar olsa da, özellikle 5G kablosuz ağların hizmete girmesiyle birlikte NXP’ye sahip olmak büyüyen otomotiv pazarında da Qualcomm’u oldukça avantajlı hâle getirecek. Otomotivde büyümek, mobil cihazlara olan bağımlılığını azaltmak isteyen Qualcomm açısından büyük önem taşıyor.

Qualcomm NXP anlaşmasının nihayete kavuşması için Qualcomm’un önünde 25 Nisan’a kadar bir süre bulunuyor. Sürenin iyiden iyiye azaldığı bu noktada Qualcomm’un beklediği onayı alması için tek şans, Çinli yetkililerin tabir-i caizse “kıyak geçmesi” olacak gibi görünüyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Belkin’in Qi2 25W şarj istasyonu 912,54 TL indirimle 2.545,56 TL
Belkin’in Qi2 25W şarj istasyonu 912,54 TL indirimle 2.545,56 TL
Satın Al
65 inç iFFALCON QLED televizyon 2.200 TL ucuzladı
65 inç iFFALCON QLED televizyon 2.200 TL ucuzladı
Satın Al
Soundcore P40i, ANC ve kablosuz şarjlı kutusuyla 3.399 TL
Soundcore P40i, ANC ve kablosuz şarjlı kutusuyla 3.399 TL
Satın Al
Shark NeverChange5 MAX, resmî mağaza fiyatından 200 TL daha ucuz
Shark NeverChange5 MAX, resmî mağaza fiyatından 200 TL daha ucuz
Satın Al
TCL 50Q6C, 50 inç Mini LED ekranı 31.999 TL’ye sunuyor
TCL 50Q6C, 50 inç Mini LED ekranı 31.999 TL’ye sunuyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl