Teknoloji

Qualcomm Apple’ın kendisine 7 milyar dolar ödemesini istiyor

qualcomm

Qualcomm ve Apple arasında neredeyse iki yıldır devam eden patent ve lisans ücreti kavgasında tansiyon yeniden artacak gibi görünüyor. Bu sefer fitili ateşleyen ise Qualcomm’un Apple’dan 7 milyar dolar almak için başka bir mahkemenin kapısını çalması olacağa benziyor.

Mobil yonga üreticisi, ABD’nin San Diego şehrindeki bir federal mahkemeye başvurarak Apple’ın kendisine ödemediği telif ücretlerinin toplam bedelinin 7 milyar doları bulduğunu belirtti ve bu bedelin ödenmesini istedi. Söz konusu açıklama, Apple’ın Qualcomm’a ödemesi gereken bedelin gerçekten 7 milyar dolar olduğu anlamına gelmiyor. Ancak Qualcomm’un eski müşterisinden talep ettiklerinin ölçüsünü ortaya koyuyor.

Taraflar arasındaki kavga, 2017’nin başlarında Apple’ın Qualcomm aleyhine telif ücretlerinden haksız kazanç elde etme iddiasıyla 1 milyar dolarlık bir dava açmasıyla başlamıştı. Cupertino merkezli şirket, Qualcomm’a yapılan telif ödemelerinin iPhone için yapılan diğer telif ödemelerinin toplamından beş kat fazla olduğunu öne sürmüştü.

Qualcomm Apple’ı ticari sırlarını Intel’e vermekle suçlamıştı

Qualcomm ise bu suçlamaya telif ücreti anlaşmalarının yasal olduğunu söyleyerek yanıt vermiş ve Apple’ı ticari sırlarını rakibi Intel’e vermekle suçlamıştı. Tarafların önünde sonunda uzlaşması ihtimali sıklıkla dillendirilse de, Qualcomm’un son hamlesi bu uzlaşmanın en azından kısa vadede gerçekleşmesinin pek kolay olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER