Teknoloji

Qualcomm 5G yatırımlarının karşılığını alıyor

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm yoğun 5G yatırımlarının karşılığını almaya başlamış gibi görünüyor. San Diego merkezli şirket, 27 Eylül’de sona eren üç aylık döneme ve mali yılının tamamına ait finans raporunu paylaştı. Şirket, hem çeyrek özelinde hem de yıllık bazda kârını ve satış gelirlerini artırmayı başardı.

Qualcomm bu tabloyu ortaya çıkaran sebepler konusunda bilgi vermedi. Ancak Reuters’ın haberine göre, Apple’ın 5G destekli ilk iPhone’ları Qualcomm’un mali tablolarına doping etkisi yaptı.

Qualcomm’un yonga birimi 4.59 milyar dolar gelir beklentisinin üstüne çıktı ve 4.97 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin CEO’su Steve Mollenkopf, yeni ortaklıkların bilançolara pek fazla etkisinin olmadığını ve gelirin büyük kısmının mevcut iş birliklerinden geldiğini belirtti.

Qualcomm, geride kalan çeyrekte kablosu bağlantı desteği sağlayan 162 milyon yonga sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Analistlere göre, şirket önümüzdeki çeyreklerde 5.71 milyar dolar seviyesinde gelir açıklayabilir. Qualcomm ise çıtayı 6.2 ila 6.8 milyar dolar arasına koyuyor. Qualcomm, 2020’de 175 ila 225 milyon 5G cihaz sevkiyatı gerçekleştirilmesini bekliyor. 2021’de bu sayının 500 milyona çıkması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER