Teknoloji

Qualcomm 5G telefonların üretimini kolaylaştırmayı amaçlıyor

qualcomm snapdragon 8150 huawei

qualcomm 5gQualcomm 5G bağlantı seçeneğine sahip cihazların üretiminde kolaylık vadeden yeni donanımını duyurdu. Snapdragon 5G modülü adını taşıyan yeni donanım, şirketlerin 5G’ye hazır cihazlar geliştirmelerini kolaylaştırmayı vadediyor. Qualcomm’dan yapılan açıklamada, modüle ana bant modemlerin, RF ve güç yönetimi devrelerinin de bulunduğu 1000’den fazla bileşenin yerleştirildiği belirtildi.

Qualcomm Snapdragon 5G modüllerinin dağıtımına 2019’da başlamayı planlıyor. Böylelikle 5G’nin yaygın olarak faaliyete geçmesinin öngörüldüğü 2020’de insanların cihazlarını yenilemeden 5G hızını deneyimleyebilmeleri amaçlanıyor.

Qualcomm’un QCT küresel operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Roawen Chen, yeni 5G modülleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “5G şebekelerinin 2019’da faaliyete geçmesi ve ilk 5G cihazların da aynı yıl içinde piyasaya sürülmesi öngörülüyor. Qualcomm olarak 5G’ye geçişi hızlandırmak için çok özel bir yerde duruyoruz. Bunun için üreticilere sistem seviyesindeki uzmanlığımızın yanı sıra 5G modüllerimiz aracılığıyla entegrasyon imkanı da sunuyoruz.

Qualcomm 5G konusunda geldiği noktayı 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) yaptığı duyurularla gözler önüne seriyor. Şirket, gerçek dünya koşullarındaki 5G simülasyonlarıyla da kullanıcıları nasıl hızların beklediği konusunda ipucu vermişti.

İLGİLİ HABERLER