Teknoloji

Qualcomm 5G hızını dizüstü bilgisayarlara getirecek

qualcomm 8cx 5g

Qualcomm 5G bağlantı hızını bilgisayarlara getirecek 8cx 5G platformunu 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) duyurdu. Sadece yüksek bağlantı hızı sağlamakla yetinmeyecek olan 8cx 5G, bağlantı kalitesini de iyileştirecek. 8cx 5G, 5G desteği sunan ilk ticari PC platformu olma özelliğini de taşıyor.

Qualcomm’un yeni platformunun odak noktasında doğal olarak hız bulunuyor. Multi gigabit seviyesinde maksimum hızlar vadeden şirket, bu vaadin yanına bir günden daha uzun pil ömrünü de ekliyor. Tepkiselliği yüksek çevrimiçi oyun deneyimi, yüksek kaliteli çevrimiçi sanal gerçeklik videoları ve LTE bağlantısıyla anlamı olmayan başka özellikler de 8cx ile dizüstü bilgisayar sahiplerine sunulacaklar arasında bulunuyor.

Qualcomm’un yeni 5G platformunun temelinde adından da anlaşılacağı üzere 8cx bulunuyor. Yine de 7 nm. mimarisiyle üretilen yonganın Snapdragon 850 ve diğer seleflerine kıyasla daha yüksek performans sunması muhtemel görünüyor.

Qualcomm 8cx 5G için örnekleri PC üreticilerine göndermeye başladı bile. Ancak bu platformu taşıyan ilk dizüstü bilgisayarları görmek için 2019’un sonlarını beklemek gerekiyor. 5G teknolojisi 2019’da faaliyete geçecek ve sıklıkla konuşulacak olsa da, yaygın hâle gelmesi biraz zaman alacak. Dolayısıyla 5G bağlantı hızı sunan dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması da zaman içinde gerçekleşeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER