Teknoloji

Qantas birinci sınıfta seyahat eden yolcularını Samsung Gear VR ile eğlendirecek

samsung-gear-vr-qantas-290115

Havayolu şirketleri arasında giderek artan rekabet, özellikle uzun uçuş mesafelerinde müşteri memnuniyetini artırılması için çeşitli denemeleri beraberinde getiriyor. Daha önce Hawaii Havayolları uçuş içi eğlence sisteminin bir parçası olarak yolcularına iPad dağıtmaya başlamıştı. Avusturalyalı havayolu şirketi Qantas ise birinci sınıfta seyahat eden yolcularını sanal gerçeklik teknolojisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Bunun için Samsung’un geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu sanal gerçeklik başlığı Gear VR’dan faydalanacak olan Qantas, yolcularına yüklenen özel uygulama aracılığıyla birinci sınıf yolcuları için özel olarak hazırladığı havaalanı lounge’larını gezme ve bir tekne yolculuğu deneyimi yaşatacak. Samsung Gear VR ile yolculuk sırasında multimedya keyfi yaşamak ise ilk etapta mümkün olmayacak.

Qantas’ın bu sıradışı hizmeti ilk olarak Melbourne ve Los Angeles arasında seyahat eden Airbus A380 tipi uçakta sunulacak. Önümüzdeki dönemde Sydney ve Los Angeles arasında gerçekleştirilen uçuşlarda da Samsung Gear VR dağıtımı gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER