Eğlence

Samsung Gear VR kullanıcıları için özel TV dizileri hazırladı

samsung gear vrSamsung Gear VR sahiplerine sunduğu VR Video servisi için hazırladığı yeni içerikleri duyurdu. Altı farklı TV dizisi hazırlayan Samsung, bu dizilerin hepsinin pilot bölümlerini yayınladı.

Söz konusu dizilerin altında Samsung’un orijinal sanal gerçeklik içerikleri hazırlamaları için seçtiği bağımsız yönetmenlerin imzası bulunuyor. Samsung yönetmenlere 360 Round kamerasını kullanma imkanı tanısa da, altı diziden sadece birinde bu kameranın kullanıldığı ifade edildi.

Güney Koreli şirketin yeni sanal gerçeklik dizileri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • &Design: Dizinin merkezinde tasarım ve tasarımın dünyayı nasıl değiştirdiği yer alıyor. Tasarımın bilimle, teknolojiyle ve antropolojiyle kesişimine odaklanan dizi, her bölümde insansı bir tema çerçevesinde izleyicilere tasarımı anlatıyor.
  • Bro Bots: Bilimkurgu ve komediyi birleştiren dizi, geleceğin New York’unda geçiyor. Otis ve Roberto adını taşıyan iki İngiliz Robot, New York’a gelerek polis teşkilatına katılıyor. Otis, Downtown Abbey dizisinden fırlamış bir kahya gibi davranıyor. Roberto ise aksine sert ve sağlam bir tavır takınıyor. Dizi birbirinin en iyi arkadaşı olan iki robotun maceralarını anlatıyor.
  • The Interpretation of Dreams (Düşlerin Yorumu): Sigmund Freud, başyapıtları arasında yer alan “Düşlerin Yorumu” kitabını 1899’da yayınlamıştı. Kitap yayınlanmasının ardından büyük ses getirmiş ve düşlerin anlaşılması ve bilinçsiz akıl konusundaki yaklaşımı toptan değiştirmişti. Dizi de Freud’un orijinal örnek vaka çalışmalarını sanal gerçekliğin verdiği imkanlarla yeniden canlandırıyor.
  • Lightcatcher: 2150’de geçen dizide insanların önünde Dünya’yı terk etmek ve ya kalmak şeklinde iki seçenek bulunuyor. Beş kahramanın maceralarının anlatıldığı dizide izleyiciler yeni dünyanın kendine has ortamında yolculuk yapıyor.
  • Sam’s Surreal Gems: Gerçek dünyada çekimleri yapılan dizide izleyicilerden her sahneye gizlenmiş olan sürprizleri bulmaları isteniyor.
  • Voyages-Pilot: Bir sanal gerçeklik animasyonu olan “Voyages-Pilot”, izleyicilerin yaşam boyunca süren bir maceraya tanıklık etmesini sağlıyor.

Samsung Gear VR sahipleri, Oculus Store’dan Samsung VR video uygulamasını indirerek dizilerin pilot bölümlerine erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER