Teknoloji

Puma kendinden bağcıklı ayakkabısını teknoloji meraklılarıyla test edecek

Nike kısa bir süre önce kendinden bağcıklı Adapt BB isimli ayakkabısını duyurmuştu. Ünlü spor markalarından Puma‘nın Nike’a yanıtı da fazla gecikmedi. Alman üretici, Fi adını verdiği kendinden bağcıklı spor ayakkabısını tanıttı. Fi isminin “Fit Intelligence” kalıbının kısaltması olduğu belirtilirken, ayakkabı dilindeki modülün kaydırılmasıyla giyen kişinin ayağına göre ayarlanabiliyor. Puma Fi üstündeki mavi kabloların bağlı olduğu mikro motor ise akıllı telefon veya Apple Watch uygulaması üzerinden ayakkabının sıkılığının ayarlanabilmesini mümkün kılıyor.

Puma için kendinden bağcıklı ayakkabı geliştirmek yeni bir durum değil. Şirket bu yola 2016’da tanıttığı kablosuz bağlantı destekli AutoDisc isimli modeliyle çıkmıştı. Qi kablosuz şarj ünitesiyle şarj edilen Fi ise beş günlük bir kullanım süresi sunuyor. Tıpkı Nike’ın kendinden bağcıklı ayakkabısı gibi, Fi de atılan adım sayısını veya yakılan kalori miktarını takip edebilme gibi yeteneklere sahip değil. Bunun biraz hayal kırıklığı yaratan bir durum olduğu söylenebilir.

Puma’nın kısa süre önce tekrar piyasaya çıkardığı 1986 model RS-Computer isimli ayakkabısı bile katedilen mesafeyi, egzersiz süresini ve yakılan yaklaşık kalori miktarını ölçebiliyor. Ancak bütün bu yetenekler, ayakkabının hantal bir tabana sahip olmasıyla sağlanabiliyor.

Puma yeni ayakkabısının testi içinse teknoloji meraklılarının yardımını bekliyor. Teknoloji meraklılarına test sürecine katılma çağrısında bulunan şirket; kullanılabilirlik, tasarım, giyilebilirlik ve mühendislik gibi konularda geri bildirim almayı istiyor. Fi’nin temel kullanım amacının hafif koşular ve egzersizler olduğunu düşününce Puma’nın test için belirlediği hedef kitle oldukça mantıklı görünüyor.

Puma Fi, 2020’de satışa sunulacak. Ayakkabının fiyat etiketinde 330 dolar yazacak. Test kayıtlarının başlangıcı için gerekli bilgilendirme ise Puma’nın Pumatrac’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden yapılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER