Teknoloji

Public ünlülerin sohbetlerini izlemeyi mümkün kılıyor

publicAvner Ronen, ev eğlence kavramına yeni bir bakış açısı getiren web TV platformu Boxee’nin kurucusu olarak adından söz ettirmeyi başarmıştı. Boxee’yi daha sonrasında Samsung’a satan Ronen, yeni girişimi olan Public’i duyurdu.

Servis, “Eğlence, politika, spor ve teknolojinin en büyüleyici insanlarının sohbetlerini keşfedip takip edebileceğiniz bir yer.” olarak tanımlanıyor. Ronen, servisi anlatmak içinse “Sevdiğiniz iki spor yorumcusunun heyecanlı bir müsabakayı izlerken yaptıkları sohbeti takip edebileceğiniz bir yer.” örneğini veriyor.

Geçmiş yıllarda benzer platformların kurulmasına yönelik başka girişimler de olmuştu. Eski Twitter yöneticisi Michael Sippey tarafından kurulan Talkshow, kullanıcılara arkadaşlarıyla herkese açık biçimde sohbet edebilecekleri bir “şov” oluşturmalarını mümkün kılıyor. Ancak bu sohbetlere trollerin müdahale etmesi engelleniyor. Talkshow kısa bir süre için popüler sosyal medya uygulamaları arasına girse de, bu başarıyı uzun vadeye taşıyabilmiş değil.

Public iTunes App Store’da yayınlandı

Bir zamanlar Roundtable adını taşıyan ve daha sonrasında Facebook tarafından satın alınan Branch ve Gawker Media tarafından kurulan Kinja da benzer girişimler arasında değerlendiriliyor. Public, yola teknoloji, pop kültürü, LGBTİ camiası ve siyah kültürü ve edebiyatına özel sohbetlerle çıkıyor. Uygulama şu an için sadece iTunes App Store’da bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER