EğlenceTeknoloji

PUBG: New State’in çıkış tarihi belli oldu

pubg: new state pubg

PUBG New State için ilk duyuru şubat ayında yapılmıştı. Oyunun geliştiricisi Krafton, New State’in 29-30 Ekim tarihlerinde 28 ülkeyi kapsayan bir teknik testten geçeceğini ve 11 Kasım’da da 200’den fazla ülkede iOS ve Android cihaz sahipleriyle buluşacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bilgiler, oyunun çevrimiçi gösteriminde verildi. Krafton CEO’su CH Kim’in açılış konuşmasını yaptığı gösterimde Minkyu Park (Kıdemli Yapımcı), Daehun Kim (Kreatif Direktör), Henry Chung (Yayın Müdürü) ve Sangwan Kim (Hile Karşıtı Birim Başkanı) sunumlarını paylaştı. Krafton, oyun için güçlü ve kararlı bir yeni içerik akışı, küresel hizmet desteği ve hile karşıtı önlemler içeren lansman sonrası gerçekleşecek destek planlarını açıkladı.

New State, 17 farklı dilde ücretsiz şekilde oynanabilecek. 2051’de geçen oyun, PUBG: Battlegrounds’un battle royale (büyük savaş) deneyimini iOS ve Android’e taşıyacak. Krafton, bugüne kadarki en gerçekçi ve teknolojik olarak gelişmiş mobil oyunlardan birini sunmayı vadediyor.

Krafton CEO’su CH Kim, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “New State’in özünde PUBG’nin fikri mirası var. Oyun küresel pazarda başlı başına bir rekabet gücüne sahip olacaktır. Krafton dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların keyif alacağı oyunlar üretmeye devam edecek. Oyunların en güçlü medya türü olacağı inancına dayalı olarak kapsamlı bir deneyim sunmaya kararlıyız.”

Oyunun yapımcılarından Minkyu Park, New State’in yeni battle royale standartlarını tanımladığını belirtti ve grafik kalitesinin mobil cihazlarda sınırları zorlayacağını dile getirdi. Yayın müdürü Henry Chung ise Krafton’un oyuncular ile aktif olarak iletişim kuracağını ve dokuz küresel hizmet merkezi kurarak istikrarlı oyun hizmetleri sunacağını belirtti. Şirket ayrıca, küresel oyun topluluğunun beklentilerini karşılamak ve tüm oyuncular için mümkün olan en iyi oyun deneyimini sunmak için çeşitli girişimlerde bulunacak.

Hile Karşıtı Birimi Başkanı Sangwan Kim, Krafton’un izinsiz program, emülatör, klavye ve fare kullanımını yasaklayacağını ve hileyi önlemek ve oyunun kodunu korumak için saldırıları tespit edip kısıtlayacağını belirtti. Teknik yanıtların yanı sıra, oyuncu düşünceleri ve topluluktan gelen geri bildirimler, oyun içi güncellemeler aracılığıyla yakından incelenecek, analiz edilecek ve yansıtılacak.

PUBG New State için şimdiye kadar 50 milyon ön kayıt alındığı belirtildi. Oyunun çıkışı için Türkiye’de de özel bir etkinlik gerçekleştirilecek. 13 Kasım’daki etkinlik, New State Türkiye YouTube kanalından izlenebilecek.

İLGİLİ HABERLER