Eğlence

Sony PS5’te çok oyunculu oyunlara katılmayı kolaylaştırıyor

ps5 güncellemesi

Sony‘nin üzerinde çalıştığı yeni PS5 güncellemesi, PlayStation Network’te arkadaşınız olsun ya da olmasın herkesin oyun oturumlarınıza katılması için daha kolay bir yol sunacak. Şirketten verilen bilgiye göre, önümüzdeki aylarda PS5’te veya PlayStation Uygulaması’nda çok oyunculu oturuma katılabilmeleri için başkalarıyla paylaşılabilecek bir bağlantı oluşturmak mümkün olacak.

PS5’te oyuncular oyun lobisinde akıllı telefonlarıyla taratabilecekleri bir QR koduyla karşılaşabilecek. PlayStation Uygulaması ise kullanıcıların telefonlarının paylaşım sayfası aracılığıyla kopyalayabilecekleri veya paylaşabilecekleri bir bağlantı oluşturuyor. Sony’nin blog yazısında telefondaki bir bağlantıya dokunarak PS5’te çok oyunculu oyuna nasıl geçeceği net olarak anlatılmıyor. Ancak PlayStation Uygulaması’nın yüklü ve oturum açılmış olması muhtemel görünüyor.

Yapılan duyuruya göre Discord için oyunun hâlâ aktif olup olmadığını ve kaç tane olduğunu gösteren özel bir canlı araç takımı da bulunacak. Şirket, bağlantıların düzgün çalıştığından emin olmak için “PS5 oyunlarının küçük bir yüzdesinin” güncellenmesi gerekebileceğini söylüyor.

Sony PS5 güncellemesi ile gelecek yeni özelliği geliştirecek

Sony, bu özelliğin PlayStation profili bağlantılarını paylaşılacak şekilde genişletileceğini de açıkladı. Böylelikle kullanıcıların yeni arkadaş eklemesi yaparken harf veya rakam hatalarıyla yanlış hesapları engellemesinin de önüne geçilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER