Teknoloji

Proton Mail masaüstü uygulaması beta sürümüyle kullanıma sunuldu

proton mail

Proton sonunda masaüstü uygulamasına kavuştu. Google Workspace uygulamalarına gizlilik odaklı alternatifler sunan İsviçreli şirket, Proton Mail ve Proton Calendar’ı bir arada sunan macOS ve Windows uygulamalarını duyurdu. Hâlihazırda premium kullanıcılar için beta etiketiyle erişime açılan masaüstü uygulaması, 2024’ün başlarında tüm Proton kullanıcılarına açılacak.

Şirket masaüstü uygulamasının karmaşık olmayan bir deneyime ve modern bir yapıya sahip olduğunu belirtiyor. Proton son hamlesini Google’a karşı bir avantaj olarak değerlendiriyor. Şirketin CEO’su Andy Yen konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Birçok kişi e-postayı masaüstünde bir tarayıcıda kullanırken, masaüstü uygulamaları yine de daha iyi çevrimdışı destek gibi belirli avantajlar sağlayabilir. Bu nedenle Gmail’in bile sunmadığı bir masaüstü uygulamasını hayata geçirmeye karar verdik.”

Proton, masaüstü uygulamasına ek olarak, otomatik iletme e-posta kuralları da dahil olmak üzere tüm platformlar için çeşitli yeni özellikler sunuyor. Bu şekilde gönderilen mesajlar Proton hesapları arasında şifreleniyor ve Proton’dan olmayan hesaplara şifrelenmemiş otomatik iletmeyi destekliyor. Buna ek olarak Proton Mail, şirketin iş dünyasındaki ayak izini büyütmeyi hedeflediği için artık müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve müşteri destek yazılımıyla da entegre oluyor.

proton mail

Proton, şirketin kendi markasını taşıyan güvenliği korurken iletilen mesajları şifrelemenin çok büyük bir zorluk olduğunu söylüyor. Şirketin teknoloji şefi Bart Butler, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Proton Mail hesapları arasında gönderilen mesajlar her zaman varsayılan olarak uçtan uca şifreleniyor. Ancak diğer Proton kullanıcılarına iletilen mesajlar için uçtan uca şifrelemeyi sürdürmek büyük bir teknik zorluk teşkil ediyordu. Sunucu içeriğe erişemeden, farklı alıcılar için mesajları nasıl yeniden şifreleyeceğimizi bulmamız gerekiyordu.”

Proton Mail servisine yeni özellikler de ekleniyor

Ek önizlemeleri artık tüm Proton Mail platformlarında mevcut. Önceden, e-posta eklerini görüntülemeden önce yerel olarak indirmeniz gerekiyordu. Artık bunları tek tıklamayla doğrudan gelen kutusundan görmek mümkün ve Proton bunu güvenlikten ödün vermeden yaptığını söylüyor.

proton mail

Artık Proton Mail mesajlarını ertelemek de mümkün. Ayrıca resmi tatillerin de eklendiği takvim uygulaması web aramalarıyla destekleniyor. Yoğun bir yıl geçiren şirket, temmuz ayında Windows dosya senkronizasyon uygulamasını ve nisan ayında da şifre yöneticisini kullanıma sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER