Teknoloji

Project Ara telefonları kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek

project-ara-akilli-telefon-010314 (638 x 424)

Kullanıcılara akıllı telefonlarıyla bir yapboz gibi oynama fırsatı veren Project Ara, son dönemin en ilginç teknolojik gelişmelerinden biri olarak göze çarpıyor. Proje kapsamında geliştirilen telefonların kullanım alanları henüz kamuoyu tarafından bilinmese de, Project Ara ekibi bu konuda çok geniş seçenekler olduğunu ortaya koyuyor. Engadget sitesi tarafından düzenlenen Engage konferansında konuşan proje şefi Paul Eremenko, Project Ara cihazlarını sadece bir cep telefonu olmaktan çıkarıp bir sağlık ürününe dönüştüren yeni bir özelliği gözler önüne serdi. Project Ara için özel olarak geliştiren bir model sayesinde, cihaz sahipleri kanlarındaki oksijen seviyesini parmaklarını telefona dokundurarak ölçebilecek.

Ara halihazırda somut bir cihazdan çok bir proje olsa da, Eremenko söz konusu modülün hazır olduğunu sahnede göstermeyi ihmal etmedi. Parçaların yerinin değiştirilebilmesi ve Google’ın diğer telefonlarda pek görülmeyen farklı modüller üzerinde çalıştığını açıklaması Project Ara’ya yönelik beklentileri biraz daha artırıyor.

Project Ara için kandaki oksijen seviyesini ölçen bir modülün oluşturulması, sağlık konusunda kullanıcılara fayda sağlayacak farklı modüllerin de geliştirilebileceği anlamına geliyor. Bir hafıza modülüyle birlikte gerekli tüm sağlık verilerinin Project Ara cihazında saklanabilmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Project Ara’nın tüketicilerin de dahil olacağı pilot programının 2015’in sonlarında başlamasını planladıklarını söyleyen Eremenko, genel satış tarihi konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER