Teknoloji

PowerPoint’in babalarından Dennis Austin hayatını kaybetti

powerpoint dennis austin

Dünyanın en çok kullanılan yazılımlarından biri olan PowerPoint‘in yaratıcılarından Dennis Austin, 76 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Michael Austin’in verdiği bilgiye göre, Dennis Austin beynine de sıçrayan akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Aralarında MIT ve UC Santa Barbara’nın da bulunduğu pek çok üniversitede görev yapan Austin, daha sonrasında yazılım geliştiricisi olarak çalışmaya başlamıştı. Ardından yazılım şirketi Forethought’a katılan Austin, PowerPoint’in geliştiricilerinden biri olmuştu. Yazılımın 1987’de yayınlanmasından bir süre sonra Foretought Microsoft tarafından satın alınmıştı. Austin emekli olduğu 1996’ya kadar yazılımın ana geliştiriciliğini yürütmüştü.

Popüler yazılımın diğer yaratıcısı Robert Gaskins, yazılımın hazırlık sürecinde yaşananları anlattığı kitabında ana tasarım fikirlerinin yarısının Austin’den geldiğini belirtmiş ve Austin olmasa kimsenin yazılımın adını duymayabileceğini ifade etmişti.

PowerPoint Microsoft için hâlâ çok önemli

PowerPoint hâlâ Microsoft’un ofis yazılım takımlarının önemli bir parçası olmayı sürdürüyor. Şirket son zamanlarda yazılıma Copilot ile yapay zekâ takviyesi de yapıyor. Yapay zekâ sunum hazırlamak, resim oluşturmak veya sunumun tonunu ya da formatını belirlemek için kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER