Teknoloji

Microsoft PowerPoint mobil uygulamasına düşey mod desteği

microsoft powerpoint
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft PowerPoint mobil uygulamasında mobil cihazların ruhuna uygun bir yenilik test ediliyor. Uygulamanın Office Inside programı aracılığıyla erişilebilen yeni beta sürümü, iPhone ve iPad sahiplerine cihazlarını düşey modda kullanırken slayt gösterisi hazırlama imkanı veriyor.

Düşey moda uygun içeriklere olan ilgi TikTok, Instagram Reels ve YouTube Shorts gibi platformların popülaritesiyle orantılı şekilde yükselmişti. Pek çok kişinin telefonlarını düşey modda kullanmaya alışmış olması, bu modda içerik hazırlamayı sağlayan araçların çıkışını da beraberinde getiriyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, içerik hazırlama sürecinde mobil cihazlara öncelik verildiği için bu yönde bir adım atıldığı belirtildi. Şimdilik sadece PowerPoint mobil uygulamasına iPhone ve iPad’leri üzerinden erişen Office Insiders kullanıcıları düşey modda slayt gösterisi hazırlamayı deneyimleyebilecek.

microsoft powerpoint

Microsoft PowerPoint mobil uygulamasının düşey mod özelliği henüz Android’i desteklemiyor

Microsoft PowerPoint mobil uygulaması için sunulan düşey mod desteği ise şu şekilde çalışıyor. Mevcut bir slayt gösterisini açın veya yeni bir tane hazırlamaya başlayın. Tasarım seçeneği üzerinden Yön yazısına dokunun. Burada Düşey’i seçin. Bu desteğin henüz Android kullanıcılarına sunulmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER