ManşetlerUlaşım

Porsche Taycan yenilendi: Daha uzun menzil, daha çabuk hızlanma

porsche taycan

Porsche Taycan ile 2019’da elektrikli otomobil pazarına adım atmıştı. Alman otomotiv devi, beş yılın ardından seride kapsamlı bir yenilemeye gidiyor. Şirket, Cross Turismo ve Sport Turismo modelleriyle “kapsamlı bir güncelleme” sunuyor.

Şirkette Taycan serisinin başındaki isim olan Kevin Giek, yenilenen otomobille ilgili şu ifadeleri kullandı: “2025 model Taycan elektrikli otomobiller olağanüstü sürüş dinamikleri ve sürüş keyfiyle performans açısından yeni zirvelere ulaşıyor. Aynı zamanda verimliliği, menzili, günlük kullanılabilirliği ve konforu önemli ölçüde artırmayı başardık.”

Yenilikler arasında Taycan’ın daha çabuk şekilde hızlanması öne çıkıyor. Otomobil saatte 97 kilometre hıza 4.5 saniye içinde ulaşıyor. Bu da selefine kıyasla 0.6 saniye daha iyi bir performans anlamına geliyor. Turbo S modeli ise aynı hıza 2.23 saniyede çıkıyor. Bu model için 0.3 saniyelik bir iyileşme söz konusu.

porsche taycan

Standart modelde 430 bhp bir motor bulunurken, Turbo S modelinde seçenekler 872 bhp seviyesinden başlıyor. En güçlü seçenekte bu kapasite 940 bhp’ye kadar çıkıyor. Daha önceki modellerde maksimum kapasite 750 bhp seviyesindeydi.

Porsche’den yapılan açıklamada, 2025 model Taycan’ların yüzde 35 daha uzun menzile sahip olduğuna da dikkat çekildi. Şirketten verilen bilgiye göre, otomobil tamamen dolu bataryayla 684 kilometre yol katedebilecek. 800-volt DC şarj istasyonları için 320 kW’a kadar şarj desteği sunulması sayesinde bataryayı daha hızlı şekilde doldurmak da mümkün olacak.

Yeni Porsche Taycan için ne kadar ödemek gerekecek?

Uyarlanabilir hava süspansiyonu, şerit değiştirme asistanı ve ısıtmalı direksiyon da diğer yenilikler arasında yer alıyor. Dış tasarımda küçük dokunuşlar yapılırken, bunlar arasında yüksek çözünürlüklü matriks farlar öne çıkıyor.

Yeni Porsche Taycan, ABD’de 99 bin 400 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. En üst donanımda fiyat 211 bin 700 dolara çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER