Ulaşım

Porsche Taycan sahiplerine üç yıl ücretsiz şarj imkanı sunacak

porsche taycan

Porsche Taycan adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini satın alanlara ABD’de üç yıl boyunca ücretsiz şarj imkanı sunacağını açıkladı. Şirket bu imkanı çatı şirketi olan Volkswagen’in bünyesinde yer alan Electrify America aracılığıyla sağlayacak. Bu promosyon çerçevesinde Taycan sahipleri, 3 yıl boyunca herhangi bir sınırlama olmadan 30 dakika şarj imkanından yararlanabilecek. Güvenlik endişesi nedeniyle operasyonunda geçici bir küçülmeye giden Electrify America’nın ABD genelinde yaklaşık 500 adet elektrikli şarj istasyonu bulunuyor.

Porsche’nin duyuruları sadece Electrify America ile yapılan anlaşmayla sınırlı kalmıyor. ABD’de elektrikli otomobil şarj altyapısının gelişimine katkı sağlamak isteyen şirket, bunun için 70 milyon dolarlı bir yatırım yapacak. ABD genelindeki 191 bayisine elektrikli otomobil şarj istasyonu yerleştirecek olan şirket, araç sahiplerine yola rahatça devam edebilmeleri için ekstra bir seçenek daha sunmuş olacak.

Bloomberg‘in haberine göre, Porsche Taycan sadece 4 dakikalık bir şarjla yaklaşık 100 kilometre yol gitmesini sağlayacak enerjiyi alacak. Porsche’nin yeni elektrikli otomobili, 350 kilowatta kadar çıkan seviyelerde şarj edilebiliyor. Tesla’nın otomobillerinin sadece 120 kilowatta kadar enerji alabildiği düşünülünce Porsche’nin geldiği seviye daha net anlaşılıyor.

Porsche Taycan henüz yola çıkmış değil. Porsche öncelikli olarak üretim kapasitesini yılda 20 binden 40 bine çıkarmak için hazırlanıyor. Otomobilin ABD’de 75 bin ila 130 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER