Ulaşım

Porsche’den 2020 model Taycan sahiplerini sevindirecek güncelleme

porsche taycan 2020

2020 model Porsche Taycan sahipleri, yakında 2021 model Taycan’da bulunan bazı özelliklerden faydalanabilecek. Ücretsiz olarak araç sahiplerine ulaştırılacak olan bu güncelleme; gelişmiş sürüş dinamikleri, akıllı şarj özellikleri, navigasyon ve eğlence sisteminin geliştirilmesi gibi yenilikleri beraberinde getiriyor. Söz konusu güncelleme, Porsche’nin eski araçlara yeni özellikleri getirme konusunda Tesla’nın yolundan gittiğini gösteriyor.

Güncelleme 2020 model Taycan sahiplerine şarj konusunda daha geniş imkanlar tanıyor. Araç sahipleri varış noktalarına ulaştıklarında şarj isteklerini belirttikleri takdirde varış noktasına gitmek için ne kadar dolu bir bataryaya ihtiyaç duyduklarını görebilecek. Yeni “pil koruyan şarj” özelliği ise şarj kapasitesini 270 kW seviyesinden 200 kW seviyesine çekiyor. Böylelikle aşırı ısınma ve pilin yıpranması engelleniyor.

Yeni yazılım hızlanmayı ve sürüş dinamiklerini de iyileştiriyor. Taycan Turbo S geliştirilmiş kayma kontrolü sayesinde 0’dan saatte 200 kilometre hıza 9.6 saniyede çıkabiliyor. Burada eskiye göre 0.2 saniyelik bir gelişme söz konusu. Havalı süspansiyona sahip Taycan modellerinde ise Smartlift özelliğiyle araç yüksekliğini ayarlamak mümkün hâle geliyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise navigasyon sistemine şerit seviyesinde bilgilerin eklenmesi oluyor. Otomobile Apple ID’si ile bağlananlar ise Apple Podcasts servisine erişebilecek ve Apple Music’teki şarkı sözlerini görebilecek. Apple CarPlay ise artık Porsche İletişim Yönetimi’ndeki iPhone uygulamalarını da kapsıyor.

2020 model Porsche Taycan sahipleri artık isteğe bağlı olarak sunulan özelliklere de ulaşabilecek. Bu özellikler arasında Power Steering Plus, Aktif Şerit Koruma Sistemi ve Porsche InnoDrive gibi sürüş destekleri yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER