Otomobil

Porsche, Mission S için tamamen elektrikli seçeneği eliyor

Porsche, Mission S için tamamen elektrikli seçeneği eliyor

Porsche, Mission S konseptiyle ön gösterimini yaptığı yeni süper spor otomobil ailesinde tamamen elektrikli bir sürüm planlamıyor. Şirketin CEO’su Michael Leiters’in yeni platform hakkında verdiği bilgiler, kararın bu sınıftaki müşteri talebine dayandığını gösteriyor. 911’in üzerinde konumlanacak otomobiller için içten yanmalı motor ve hibrit seçenekleri gündemde kalırken, bataryadan güç alan bir elektrikli sürüm mevcut plana girmiyor.

Leiters, bu segmentte elektrikli otomobile talep görmediklerini söylüyor. Ancak bu açıklama, Porsche’nin bütün elektrikli ürünlerinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Karar, şirketin geliştirdiği ortadan motorlu yeni süper spor otomobil platformunu kapsıyor. Taycan ve elektrikli SUV modelleriyle aynı ürün grubundan söz etmiyoruz.

Yeni platform, farklı motor seçeneklerine uyum sağlayacak. İçten yanmalı motorun yanında geleneksel hibrit ve şarj edilebilir hibrit çözümlerini desteklemesi planlanıyor. Öte yandan Porsche henüz üretim otomobilinin motorunu, silindir sayısını, güç değerini veya nihai aktarma düzenini açıklamadı. Bu nedenle konseptin görünümünden hareketle kesin bir teknik özellik listesi çıkarmak mümkün değil.

Marka, 15 Ekim’de tanıttığı Mission S ile 911’in üstüne kalıcı bir ürün ailesi ekleme niyetini duyurdu. Buradaki hedef, yalnızca tek seferlik bir hiper otomobil üretmekten daha geniş. Şirket, aynı temelden farklı karakterlere sahip süper spor otomobiller geliştirmek istiyor ve motor seçeneğindeki esnekliği de bu çerçevede ele alıyor.

Porsche, sürücünün kullandığı kumandaları da sadeleştiriyor

Mission S yalnızca motor tercihini anlatan bir ön gösterim sunmuyor. Konseptin kabininde sabit orta ekran ve sabit yolcu ekranı yer almıyor. Porsche bunun yerine gerektiğinde kullanılan, MagSafe ile uyumlu bir telefon tutucu tasarladı. Telefon, navigasyon veya bilgi ekranı görevini üstlenebiliyor. Bunun yanında fiziksel kumandalar, sürücüye dönük göstergeler ve analog karakter taşıyan ayrıntılar kabinin merkezinde kalıyor.

Bunlara ek olarak konsept, yeni tasarım dilini markanın eski spor otomobillerinden gelen çizgilerle birleştiriyor. Ortadan motorlu yerleşim, aktif arka kanat ve hafifliğe odaklanan jant tasarımı bu yaklaşımın parçalarını oluşturuyor. Porsche, konseptin dünya tanıtımını New York’un Queens bölgesinde, 1953’te 550 Spyder’ın fotoğraflarının çekildiği iskelede gerçekleştirdi. Yine de tanıtılan araç bir vizyon modeli. Satın alma planı yapanların üretim sürümünün fiyatı, satış takvimi ve son teknik özellikleri için sonraki açıklamaları beklemesi gerekiyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl