Ulaşım

Porsche elektrikli otomobiller için daha fazla yatırım yapacak

porsche elektrikli otomobilPorsche elektrikli otomobil pazarının da iddialı oyuncularından biri olma isteğini daha önce ortaya koymuştu. Performans odaklı araç üretme sevdasından da vazgeçmeyen şirket, 2022 itibarıyla elektrikli ve hibrit araçlara yaptığı yatırımı iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı. Alman otomotiv devi, bu plan çerçevesinde elektrikli otomobiller için 6 milyar avrodan fazla bir meblağ harcamayı öngörüyor.

Porsche ilk olarak, daha önce sözünü verdiği, Mission E isimli tamamen elektrikli otomobilini 2019 itibarıyla hazır hâle getirmeyi amaçlıyor. Şirket, Mission E’yi başka elektrikli otomobiller üretmek için bir tür platform olarak kullanmayı planlıyor. Porsche ekstra bütçesini ise yeni teknolojiler, şarj altyapısı ve akıllı mobilite üzerinde harcamayı öngörüyor. Porsche, akıllı mobilite pazarına geçtiğimiz yıl Atlanta’da başlattığı Porsche Passport programıyla girmişti.

Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, yeni yatırım kararının gelecek için önemli bir rota oluşturduğunu belirtti. Blume, yakıtla çalışan motorlara sahip araçlar üretmeye devam edeceklerini vurgulamayı da ihmal etmedi.

Söz konusu yatırımın büyük kısmı, 2015’te tanıtılan konsept aracın üzerine inşa edilen Mission E’nin gelişimi için harcanacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mission E şimdiden 3.5 saniyeden kısa bir süre içinde 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Buna ek olarak, araç tam şarjla 500 kilometre yol da katedebiliyor. Mission E ile Tesla Model S’e yanıt vermeyi isteyen Porsche, bu doğrultuda  Zuffenhausen şehrindeki fabrikasını da yenilemeyi planlıyor.

Porsche elektrikli otomobil çalışmalarında şarj konusuna da odaklanıyor

Porsche elektrikli otomobil pazarına yönelik yatırımlarını artırırken, bir şarj ağı oluşturmaya da ayrıca önem veriyor. Tüm bayilerini bu şarj ağının parçası yapmayı planlayan şirket, Mission E’nin 15 dakika gibi kısa bir süre içinde şarj edilebilmesini hedeflediğini de bir kez daha hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER