Ulaşım

Porsche elektrikli otomobilleri için yeni bir sistemi test ediyor

porsche taycan 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Porsche kısa süre önce ilk elektrikli otomobili Taycan’ı tanıtmıştı. Şirketin bu pazardaki gelecek planları ise Taycan’da sunulan teknik imkanların “muhafazakar” görünmesine sebep olacak türden.

Porsche’den yapılan açıklamada, şirketin gelecek nesil elektrikli SUV’leri için dört motorlu bir sistemi test ettiği belirtildi. Hâlihazırda Taycan’da iki motora yer veren şirket, böylelikle motorların sayısını ikiye katlamış olacak.

Porsche’nin daha fazla motor sayısını test etmesinin temelinde ise hız artırmaktan ziyade kontrolü kuvvetlendirmek var gibi görünüyor. Lastik başına bir motor düşmesi, Porsche’nin güç dağıtımını ihtiyaca göre hızlı biçimde değiştirmesini mümkün kılacak. Böylelikle otomobilin kaygan zeminlerde daha iyi tutuş sağlaması veya köşeleri sarsılmadan hızlı biçimde dönmesi mümkün olacak.

Porsche’den yapılan açıklamaya göre, dört motorlu sistem sayesinde SUV’de bir spor otomobilin çevikliği yakalanabilecek.

Porsche sistemi iki kış mevsimi boyunca test edecek?

Porsche’nin test ettiği teknoloji için otomobile ekstra sensörler yerleştirmeye ihtiyaç duyulmuyor. Yazılım kontrolü sayesinde motorlar arasındaki güç dağıtımı milisaniyeler içinde gerçekleştirilebilecek. Porsche, sistemin iki kış mevsimi boyunca test edileceğini belirtti.

Peki bu dört motorlu sistemi ilk olarak Porsche’nin hangi otomobilinde göreceğiz? Alman otomotiv devi, elektrikli Macan üstünde çalıştığını daha önce açıklamıştı. Ancak şirketin bir yandan da giriş segmentine yönelik bir “crossover” model geliştirdiği de biliniyor. Yine de, Porsche’nin sistemini daha büyük bir SUV üzerinde son kullanıcılarına sunma ihtimali daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER