Ulaşım

Porsche elektrikli bisiklet üretimi için iki yeni şirket kurdu

porsche elektrikli bisiklet

Porsche elektrikli bisiklet pazarında adından daha da fazla söz ettirecek gibi görünüyor. Lüks otomobil üreticisi, Hollanda merkezli Ponooc Investment B.V. isimli şirketle iki yeni girişim kurdu. Bu iki girişimin de odak noktasında elektrikli bisikletler bulunuyor.

Bu şirketlerden biri Porsche eBike Performance GmbH adını taşıyor. Merkezi Münih yakınlarındaki Ottobrunn’da bulunan şirket, motor ve pil gibi bileşenler üretecek. Porsche eBike Performance GmbH tarafından üretilen bileşenler ise Stuttgart merkezli P2 eBike GmbH tarafından kullanılacak. P2 eBike GmbH, Porsche markalı elektrikli bisikletler üretecek. P2’nin 2025 itibarıyla üretime başlaması planlanıyor.

Porsche’nin elektrikli bisiklet pazarına yeni girmediğini hatırlatmak gerekiyor. Şirket 2021’de Taycan’dan ilham alan iki elektrikli bisiklet çıkarmıştı. Bu bisikletlerin üretimini, bisiklet endüstrisinin dev şirketlerinden Shimano gerçekleştirmişti.

Yeni dönemde farklı alanlarda yoğunlaşan iki şirketin kurulması, Porsche’nin önümüzdeki dönemde çıkaracağı elektrikli bisikletlerin büyük ölçüde şirket içinde geliştirileceği anlamına geliyor.

Porsche elektrikli bisiklet alanında daha önce başka yatırımlar da yapmıştı. Alman otomotiv devi, elektrikli bisikletler için sürüş sistemleri geliştiren Fauza isimli şirketi de satın almıştı. Porsche kendi markasını taşıyan elektrikli bisiklet sürüş sistemleri de geliştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER