Ulaşım

Polestar 3 elektrikli otomobilin tanıtım tarihi belli oldu

polestar 3

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar’ın SUV formatındaki ilk aracının tanıtım tarihi belli oldu. Polestar 3, 12 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Otomobil havalı süspansiyon, aktif damperler ve tork vektörleme gibi üst segment özelliklerle gelecek. Polestar böylelikle Mercedes EQS, Rivian R1S ve Tesla Model X gibi rakiplerine karşı avantaj sağlamayı hedefliyor.

Volvo’nun ve Volvo’nun Çinli çatı şirketi Geely’nin ortak girişimi olan Polestar’ın ilk SUV modeli hakkındaki bazı bilgiler daha önce paylaşılmıştı. Haziran ayında otomobili yandan gösteren Polestar, şimdi de arkadan çekilmiş bir fotoğrafı yayınladı. Burada arka farların Polestar 2’ye benziyor olması göze çarpıyor.

Polestar 3, Polestar 2’ye benzer şekilde çift motorlu bir aksamla gelecek. Burada da ana taşıyıcı arka motor olacak. Sürüş uyarlanabilir çift sensörlü hava süspansiyonuyla ve aktif damperlerle kontrol edilecek. Polestar’dan verilen bilgiye göre, damperler he iki milisaniyede bir yol koşullarına uyum sağlayacak.

polestar 3Otomobilin opsiyonel olarak sunulan Performance Pack isimli paketi 510 hp güç sağlayacak. Kabinde ise altın rengi emniyet kemerleri gibi detaylar kullanıcıları bekleyecek.

Polestar 3, 600 kilometre gibi yüksek bir menzil vadediyor. Nvidia tarafından desteklenen yarı otonom sürüş sistemi gibi teknolojilerin detayları da 12 Ekim’de paylaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER