Teknoloji

Polar Vantage V ve Vantage M gelişmiş egzersiz takip özellikleri sunuyor

polar vantage v

Polar Vantage V ve Vantage M adını taşıyan ve sporculara yönelik gelişmiş özellikler sunan yeni saatlerini tanıttı. Vantage V’nin hedef kitlesinde elit sporcular bulunurken, Vantage M ikilinin daha mütevazı modeli olma niteliğini taşıyor.

Polar Vantage V’nin en dikkat çekici yeteneği olarak kullanıcıların koşu gücünü ölçebilmesi öne çıkıyor. Söz konusu ölçümün sonucu watt cinsinden kullanıcılara sunuluyor. Ekstra bir sensöre gerek duymadan koşu gücünü ölçebilen Polar Vantage V, bunu yapabilen ilk saat olma özelliğini taşıyor.

Vantage V’nin etkileyici özelliklerinden birisi de “Precision Prime” adını taşıyan kalp atış hızı monitörü. Bu monitörde dokuz optik kanal, üç boyutlu ivmeölçer ve dört elektrot sensörü bulunuyor. Üç farklı sensör tipini de kullanan tek kalp atış hızı monitörü olan Precision Prime, böylelikle daha yüksek doğruluk oranı ve güvenilirlik vadediyor.

Vantage V, “Training Load Pro” adını taşıyan bir özelliğe de sahip. bu özellik sayesinde saat kullanıcının antrenman yoğunluğunun yeterli olup olmadığını söyleyebiliyor. Antrenman olması gerekenden yoğunsa kullanıcılar bu konuda da uyarılıyor. Günlük ve uzun vadeli iyileşme oranını ölçen Recovery Pro’nun dışında antrenörlerin idman takvimleri oluşturmasını sağlayan “Polar Flow Coach” da saatle birlikte kullanıcılara sunuluyor.

GPS desteğine sahip Polar Vantage V ile uyku ve yüzme takibi yapılabiliyor. Saat kullanıcının koşu performansını da puanlıyor. Bütün bilgiler renkli dokunmatik ekranın üzerinde gösteriliyor.

Polar Vantage M

Polar’ın tanıttığı diğer saat olan Vantage M ise biraz daha mütevazı bir model. Koşu gücünü ölçme ve Recovery Pro özelliğinden yoksun olan Vantage M, 30 saat pil ömrü vadediyor. Vantage V ise söz konusu süre 40 saati buluyor.

Polar Vantage V, yurt dışında 499.90 dolar karşılığında satılacak. Vantage M‘in fiyat etiketinde ise 279.95 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER