DosyaEğlence

Pokemon Go nedir, nasıl indirilir?

Pokemon oyunu Pokemon Go'yu hâlâ indirmediyseniz, aşağıdaki yazılanları takip ederek bu oyunu iOS veya Android cihazınıza kurabilirsiniz.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pokemon GO hem iOS hem de Android için çıkış yaptı. 13 Temmuz itibarıyla oyunu ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve Almanya’daki uygulama mağazalarından indirmek mümkün oluyor. Her ne kadar henüz Türkiye’de çıkmamış olsa da, oyunun iPhone ve Android telefonlara özel versiyonlarını ülkemizde de alternatif yollarla indirmek mümkün oluyor. 6 Temmuzda çıkan ve daha bir hafta geçmeden büyük bir fenomen hâline gelen Pokemon oyunu Pokemon Go’yu hâlâ indirmediyseniz, aşağıdaki yazılanları takip ederek bu oyunu iOS veya Android cihazınıza kurabilirsiniz.

Android: Pokemon Go nasıl indirilir?

Türkiye’deki Android kullanıcılarının Pokemon oyunu için fazla zahmete girmelerine gerek yok. Öncelikle APK Mirror sitesini ziyaret etmeleri ve Pokemon oyununun kurulumuna imkan sağlayacak Pokemon Go APK dosyasını indirmeleri gerekiyor.

Bu APK dosyası oyunun Google Play Store üzerinden dağıtılan resmi versiyonuna ait, ancak coğrafi engellemenin bulunmadığı başka bir mağazaya yüklendiği için Türkiye’den de indirilmesinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Pokemon Go’yu indirmek için öncelikle telefonunuzda bilinmeyen kaynaklardan gelen yüklemelere izin verme seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar -> Güvenlik yolunu takip edin. Açılan sayfada aşağı doğru kaydırarak “Bilinmeyen kaynaklar” karşısındaki seçeneği işaretleyin.

Bunu yaptıktan sonra İndirilenler uygulaması içinden indirmiş olduğunuz Pokemon Go APK dosyasını açın. Yükleme sorunsuz şekilde gerçekleştirilecektir. Eğer isterseniz, yükleme işlemini tamamladıktan sonra yukarıda sözünü ettiğimiz “Bilinmeyen kaynaklar” seçeneğini yeniden kaldırabilirsiniz.

iOS: Pokemon Go nasıl indirilir?

Pokemon oyunu iOS cihazlarına bakış açınıza göre daha zor ya da kolay yükleniyor. Öncelikle Pokemon Go’nun dağıtımının yapıldığı ABD ve benzeri ülkelerin iTunes Store’ları altında açılmış bir Apple kimliğine sahip olmanız gerekiyor.

En kolay yol, iPhone’unuzda yeni bir Apple kimliği oluşturmak. Bunun için Ayarlar’ı açın, iCloud seçeneğine tıklatın. Çıkış yap seçeneğine tıklatarak çıkış yapın. Daha sonra “Yeni bir Apple kimliği oluştur” seçeneğine tıklayın, ABD’de bir hesap açmak için gerekli adımları takip edin. Ödeme seçenekleri içinden “Hiçbiri” seçeneğini tercih edin. Fatura adresi olarak da ABD’deki herhangi bir üniversite, şirket veya benzeri binanın adresini verebilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise mevcut Apple kimliğinizin konumunu değiştirmek. Bu durum biraz karışıklığa yol açabilir. Yüklediğiniz uygulamaları kaybetmezsiniz, ancak gelecekte başka bir ülke mağazasından satın aldığınız uygulamaları güncelleyememe durumu söz konusu olabilir. Ayarlar -> iTunes ve App Store yolunu takip edin. Daha sonra sayfanın başındaki Apple kimliğinize tıklatın, açılan pencereden Apple Kimliğini Göster seçeneğini takip edin. Ülke/Bölge seçeneğine tıklatın, daha sonra Ülke/Bölge Değiştir’e yeniden tıklatın. Yeni bir ödeme yöntemi tanımlamanız gerekmiyor, ancak hesabınızı taşıdığınız ülkede geçerli yeni bir adrese ihtiyacınız olacaktır.

Pokemon Go uygulamasını güncellemek istediğiniz her seferde, hesabınızın adresini yeniden değiştirmeniz gerekiyor. Bu da Apple kimliğinin ülke veya bölge bilgisini değiştirmenin çok da pratik bir yöntem olmadığını gösteriyor.

Pokemon Go nedir?

Ingress adlı artırılmış gerçeklik tabanlı oyunu yapan ve bir zamanlar Google’ın da bir parçası olan Niantic Labs tarafından geliştirilen Pokemon Go ücretsiz bir sanal gerçeklik oyunu. Oyunculara gerçek dünyada saklı olan Pokemon kahramanlarını yakalama görevi veriliyor. Cihazın GPS ve kamerasını kullanan oyun, Pokemon’ların nerede olduğunu harita üzerinde gösteriyor. Oyuncuların harita üzerinde gösterilen noktalara fiziksel olarak gidip Pokemon karakterlerini yakalamaları gerekiyor.

Bunun yanı sıra farklı konumlarda Pokemon karakterlerini eğitmeyi sağlayan salonlar ve Pokestop olarak adlandırılan, Pokemon’ları yakalayıp muhafaza etmeyi sağlayan topların ücretsiz olarak dağıtıldığı alanlar bulunuyor. Bunlardan yararlanmak için de söz konusu mekanlarda fiziksel olarak bulunmak gerekiyor.

Ayrıca Pokemon oyunu uygulama içi satın alma yöntemi üzerinden de çeşitli yardımcı araç ve aksesuarları satın alma fırsatı sağlıyor. Aynı yardımcı araçları oyunu oynayarak da edinmek mümkün oluyor.

Bu arada sadece belirli konumlara özel olan Pokemon’lar da bulunuyor. Örneğin su türü Pokemon karakterleri sadece göl ve deniz kıyılarında görünüyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Poke Ball olarak adlandırılan topların ücretsiz olarak dağıtıldığı Poke Stop’lar da müze, anıt, alışveriş merkezi ve benzeri halka açık alanlarda yer alıyor. Poke Ball’ları uygulama içi satın alma üzerinden satın almak mümkün oluyor.

Pokemon Go Plus olarak adlandırılan küçük bir bileklik de oyunla birlikte yurt dışında satışa sunulmaya başlandı. Bu giyilebilir aygıt, oyunculara bulundukları ortamda bir Pokemon görüldüğünde, bunu telefonlarını ceplerinden çıkarmadan öğrenme fırsatı veriyor. Ne var ki, bu cihaz henüz oyunun resmi olarak dağıtıma çıkmadığı Türkiye’de bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER