Teknoloji

Pokémon Go yıl sonunda PvP moduna kavuşacak

pokemon go

pokemon goPokemon Go, uzun süredir önemli yeni özellikler kazanmadığı için oyunun kullanıcı tabanı son birkaç aydır küçülmüş durumda. PUBG Mobile ve Fortnite gibi oyunların ivme kazanması da, 2016 yazının fenomen oyununun oyuncu kaybetmesine yol açan nedenler arasında bulunuyor.

Ancak oyunun geliştiricisi Niantic, uzun süredir beklenen yeni bir özelliği oyuncularla buluşturarak bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Pokémon Go oyuncularının merakla beklediği PvP (Oyuncu Oyuncuya Karşı) modu, 2018’in sonunda oyuna eklenecek. Konuya ilişkin duyuruyu Niantic’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu pazarlama direktörü Anne Beuttenmüller yaptı. Beuttenmüller, oyundaki unsurları düzenli olarak geliştirdiklerini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Niantic kısa süre önce oyuna eklediği bazı özellikleri de önümüzdeki dönemde geliştirmeyi planlıyor. Oyun içi arkadaşlık ve takas özellikleri, söz konusu yenilikler arasında başı çekiyor.

Pokemon Go için PvP modunun kesin yayın tarihi henüz bilinmiyor. Ancak Niantic’ten gelen “çalışmalar sürüyor” açıklamasının bile her yeni özelliği heyecanla karşılamaya hazır oyuncuları sevindireceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER