Teknoloji

Pokemon Go oyuncuları artık birbirlerine karşı mücadele edebiliyor

pokemon go

Pokemon Go oyuncularının uzun süredir bekledikleri PvP modu, oyunun geliştiricisi Niantic Labs tarafından aktif hâle getirildi. Söz konusu mod sayesinde oyuncular artık birbirlerine karşı savaşabilecek. Ancak bu savaşlara girmek için oyunda en az 10. seviyeye ulaşmak gerekiyor.

Niantic Labs, PvP moduyla ilgili detayların büyük kısmını daha önce açıklamıştı. Söz konusu modun oyunun dengesini bozmaması konusuna önem gösteren şirket, kavgalarda kullanılan Pokemonları gruplara ayırıp CP’lerini sınırlayarak olası sorunları önlemeyi amaçlıyor.

Oyuncuların gerçek zamanlı olarak birbirleriyle savaşabilmesi, artırılmış gerçeklik tabanlı Pokemon Go’nun 2016’daki çıkışından bu yana bekleniyordu. Bu uzun süredir beklenen hamlenin yapılmasının oyunun kullanıcı tabanında yeniden bir canlanma yaratması sürpriz olmayacaktır. Oyuncular Ultra veya En İyi arkadaşlar listesindeki kişilerle nerede olurlarsa olsunlar mücadele edebilecekler. Diğer kişilerle mücadele içinse doğrudan savaş sahasında olmak gerekecek.

Pokemon Go oyuncuları bilgisayara karşı mücadele etmeyi seçtikleri takdirde ödüller de kazanabilecek. Oyuncuların PvP modunda yararlanabilecekleri karakterleri satın almalarını sağlayabilecek söz konusu ödülleri uzun süre boyunca biriktirmeleri gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER