Eğlence

Pokemon Go diğer Pokemon oyunlarının satışına da katkı sağlıyor

onedrive pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goNintendo, Pokemon Go’nun gelişim sürecine pek katkı yapmasa da, oyunun kazandığı büyük başarıdan faydalanmayı başarmışa benziyor. Şirketten yapılan açıklamada, artırılmış gerçeklik oyunun popülaritesinin Nintendo 3DS taşınabilir oyun konsolu ve eski Pokemon oyunlarının satışlarını artırdığı belirtildi.

NPD’nin verilerine göre, Nintendo 3DS geçtiğimiz ay ABD’nin en çok satan oyun platformu oldu. 2014’te yayınlanan Pokemon Omega Ruby ve Alpha Sapphire isimli oyunlar ise en çok satan on oyun arasına girmeyi başardı. Omega Ruby sekizinci, Alpha Sapphire ise onuncu sıradan listeye yerleşti. Nintendo, söz konusu oyunların satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 80’lik bir artışın kaydedildiğini açıkladı.

Bu etkiyi daha eski oyunlarda görmek de mümkün oluyor. 2013’te satışa sunulan Pokemon X and Y’nin satışlarındaki yüzde 200’lük artış, söz konusu etkinin somut bir göstergesi olma niteliğini taşıyor. Geçtiğimiz ay ABD’de en çok satan oyun olan Monster Hunter Generations’ın da Nintendo 3DS için yayınlanmış bir oyun olduğunu belirtmekte fayda var. Nintendo’dan yapılan açıklamada, yeni Pokemon oyunun şirketin konsolları için daha önce yayınlanan Pokemon oyunlarına olan ilgiyi yeniden canlandırdığı belirtildi.

Pokemon Go Nintendo hisselerini uçuşa geçirmişti

Pokemon Go’nun yayınlandığı dönemde karşılaştığı ilgi, Nintendo hisselerinin adeta uçuşa geçmesini sağlamıştı. Ancak yatırımcıların şirketin oyunun gelişimindeki rolünün küçüklüğünün farkına varmasıyla bu durum değişmişti. Nintendo da o dönemde bir açıklama yayınlamak zorunda kalmış ve yeni Pokemon oyununun bilançolarına çok küçük bir etki yapacağını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER