Eğlence

Nintendo Pokemon Go dopinginin etkisini kaybediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo pokemon goPokemon Go’nun çıkışı oyun dünyasının devlerinden Nintendo’ya yaramış ve şirketin hisseleri uçuşa geçmişti. Bu çıkışta şirketin oyunu hazırlayan Niantic Labs’e yatırım yapması ve The Pokemon Company’de yüzde 32 oranında hisse sahibi olmasının etkili olduğu düşünülmüştü. Ancak görünen o ki, şirkete yönelik yatırımcı ilgisinin altında Nintendo’nun oyundaki etkisinin daha büyük olduğu düşüncesi yatıyordu.

Nintendo geçtiğimiz cuma günü piyasaların kapanmasının ardından yapılan açıklamayla duruma açıklık getirdi. Söz konusu açıklamada Nintendo’nun The Pokemon Company’deki payının yüzde 32 seviyesinde olduğu hatırlatıldı. Bu oranın Nintendo bilançolarına dramatik bir etki yapmayacağının altı çizildi. Nintendo Pokemon Go için hazırlanan akıllı saatin satışlarının da geleceğe yönelik projeksiyonlarda değerlendirilebileceğini belirtti.

Pokemon Go’nun altında Niantic Labs ve The Pokemon Company’nin imzası bulunuyor. Oyun başlatılınca bu iki şirketin logoları oyuncuların karşısına çıkıyor. Niantic Labs daha önce Google için artırılmış gerçeklik oyunu Ingress’i hazırlamıştı.

Nintendo’nun açıklamasının ardından şirketin hisselerinde büyük değer kaybı yaşandı. Yaklaşık yüzde 17’lik düşüşün ardından Nintendo’nun piyasa değeri 6.4 milyar dolar aşağıya indi. Tokyo borsasındaki kurallar gereğinde hisse değerleri bir gün içinde yüzde 18’den yüksek bir oranda değişemiyor.

Nintendo Pokemon Go rüzgarıyla piyasa değerini Sony’nin üstüne taşımıştı

Pokemon Go’nun estirdiği rüzgar, Nintendo’nun piyasa değerinin Sony’nin üstüne çıkmasını sağlamıştı. Görünen o ki, bu rüzgarın hızı Pokemon Go’nun Nintendo tarafından hazırlandığı düşüncesiyle de biraz arttı. Ancak şirketten gelen uyarıyla birlikte işler tersine dönmüş gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER