Eğlence

Pokémon Go’ya değiş tokuş ve arkadaş listeleri geliyor

pokemon go rusya

pokemon goPokemon Go, yaklaşık iki yıl önce yayınlandığında dünya çapında büyük bir çılgınlığa dönüşmüş ve 2016’nın en çok konuşulan fenomenlerinden biri olmuştu. Aradan geçen süre oyunun popülaritesinden çok şey götürse de, Pokémon Go hâlâ yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. İlk günden bu yana beklenen değiş tokuş özelliği de yakında oyuncularla buluşacak özellikler arasında yer alıyor.

Oyunun geliştiricisi Niantic tarafından yapılan açıklamada, değiş tokuş özelliğinin yakında yayınlanacak büyük yaz güncellemesinin bir parçası olarak Pokémon Go oyuncularına sunulacağı belirtildi. Buna ek olarak, arkadaş listesi oluşturma özelliği de yaz güncellemesinin bir parçası olarak oyunculara ulaştırılacak.

Uzun süredir beklenen değiş tokuş özelliğinin sözü de Niantic tarafından çok uzun bir zaman önce verilmişti. Oyunun çıkışıyla birlikte değiş tokuş özelliğinin de Pokémon Go’ya ekleneceği duyurulsa da, Niantic bu sözü yerine getirememişti. Söz konusu özelliği hazırlayan ekibin teknik sorumlusu olan Niantic’in yazılım mühendisi Kirsten Koa, özelliği en doğru biçimde sunmak için çalıştıklarını ve ortaya doğal ve keyifli bir deneyimin çıkmasını umduklarını belirtti.

Değiş tokuş özelliğinin merkezinde aynı anda kullanıma sunulacak olan arkadaş listesi özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde Pokémon antrenörlerinin oyunu birlikte oynayarak yakınlaşması mümkün hâle geliyor. Listeye arkadaş eklemek isteyen oyuncuların o kişilerin antrenör koduna sahip olması gerekiyor. İstek kabul edildiğinde o kişi oyuncunun arkadaş listesine ekleniyor. Şu an için arkadaş listelerine en fazla 200 kişi eklenebiliyor.

Oyuncular diğer antrenörlerle olan arkadaşlık seviyelerini birlikte gym ve savaş aktiviteleri yaparak ya da hediye alıp vererek artırabiliyor. Hediye alışverişi de güncellemeyle birlikte oyuna eklenecek özellikler arasında yer alıyor. Oyuncular arkadaşlarıyla paylaşmak için pokéstop’lardan hediye toplayabiliyor. Bazı oyun içi unsurlar sadece hediye alışverişiyle ortaya çıkıyor. Özel Alolan pokémon’unu çıkaran 7 kilometre yumurtalarına sadece hediyelerle erişilebiliyor. Arkadaşlık seviyesi arttıkça belirli kilometre taşlarında özel hediyeler almak da mümkün oluyor.

Yeni güncellemenin en önemli yeniliği olan değiş tokuş özelliğinin işlemesi içinse iki oyuncunun birbirine fiziksel anlamda da yakın olması gerekiyor. Antrenörlere takasın ardından aldıkları pokémon’un özel şekeri hediye edilirken, takas edilen pokémon’lar birbirinden uzak konumlardan yakalandığı takdirde verilen bonus miktarı da artıyor.

Antrenörler arasındaki arkadaşlık seviyesinin takaslarda özel bonuslar sağlayacağı belirtilirken, seviye arttıkça “özel takas” seçeneğinin de kilidinin açılacağı ifade edildi. Böylelikle oyuncuların özel Pokémon türlerini takas etmesi de mümkün hâle gelecek. Oyun için özel ebeveyn onayına ihtiyaç duyan oyuncular ise değiş tokuş özelliğinden yararlanamayacak.

Niantic’ten yapılan açıklamaya göre, değiş tokuş özelliği için fiziksel yakınlık aranmasında oyunun sosyal boyutunun korunması isteği büyük önem taşıyor. Kirsten Noa, Pokemon Go oyuncularını “dışarıya çıkmak” için teşvik etmeyi bu yolla sürdürdüklerini belirtti.

Pokemon Go için hazırlanan en yeni güncelleme, bu hafta itibarıyla dağıtıma çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER