Teknoloji

Poco yeni kablosuz kulaklığının adını oylamayla belirliyor

xiaomi mi airdots 2 se poco pop buds

Kısa süre önce F2 Pro adını taşıyan yeni akıllı telefonunu tanıtan Poco, ürün portföyünü çeşitlendirme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarda sıradaki halka bir kablosuz kulaklık olacak. Kablosuz kulaklığın ismine ise bir oylamayla karar verilecek.

Söz konusu oylama, hâlihazırda Poco’nun Hindistan biriminin genel müdürü C Manmohan’ın Twitter hesabında devam ediyor. Oylamada kullanıcılardan Move Buds, Klip Buds, Pop Buds ve Funkz isimlerinden birini seçmeleri isteniyor. Bu isimlerin tamamının başında Poco markasının bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Kullanıcılardan doğrudan isim önerileri alıp bunları oylatmak yerine seçeneklerin şirket tarafından belirlendiği bir anket daha doğru bir tercihe benziyor. Bu yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla oylamayı verilen 12 binden fazla oyun yaklaşık yüzde 40’ını Pop Buds ismi önde götürüyor. En yakın rakibine 11 puanlık bir fark atan Pop Buds’ın oylamayı kazanması sürpriz olmayacaktır. Anket yarın sabah saatleri itibarıyla sona erecek.

Poco’nun yeni kulaklığının isminin seçimini potansiyel kullanıcılara bırakması, pazarlama ve müşteri iletişimi açısından oldukça doğru bir hamle gibi görünüyor. Şimdiden ürüne karşı bir bağ oluşturmayı başaran şirket, kablosuz kulaklığının Xiaomi Mi Air Dots 2 SE ile tamamen aynı olduğu gerçeğini de ikinci plana atıyor. Poco’nun Xiaomi’nin alt markalarından biri olduğunu ve bu benzerliğin de doğal olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER