Manşetler

Poco F2 Pro tanıtıldı; Snapdragon 865 işlemci uygun fiyatla gelecek

poco f2 pro özellikleri

Poco F1, 2018’in yazında çıkmıştı ve gerçek anlamda bir amiral gemisi katili telefondu. Yaklaşık iki yıllık bir aranın ardından, yeni tanıtılan Poco F2 Pro ile birlikte yeniden bu sıfatı hak eden bir Android telefonla karşılaşıyoruz.

Poco F2 Pro’nun selefi olarak nitelendirebileceğimiz F1 modeline nazaran önemli ilerlemeler kaydettiğini görüyoruz. Öncelikle işlemci olara Qualcomm’un şu anki en iyi işlemcisi olan Snapdragon 865 tercih edilmiş. Depolama alanı ise 128 GB’den başlıyor. Ayrıca daha fazla alan isteyenler için 256 GB seçeneği de bulunuyor. Üstelik depolama birimi UFS 3.1 destekli, dolayısıyla daha hızlı. Depolama alanı seçeneklerindeki artış nedeniyle Xiaomi microSD kart yuvasından vazgeçmişe benziyor.

Yeni işlemci ve artan depolama alanının yanı sıra, Poco F2 Pro’nun kamera kurulumu da bu telefonun tercih edilmesinde önemli bir rol teşkil edecektir. Ana kamera 64 megapiksel çözünürlüklü ve 1/1.72″ sensör barındırıyor. Piksel birleştirmeyle 1.6 mikron boyutlu pikseller elde ediliyor ve 16 megapiksel fotoğraflar çekiliyor.

5 megapiksel sensörlü ve 50mm lensli 2 kat yakınlaştırmalı kamera ile süjeye daha da yakınlaşmak mümkün. Ayrıca 2 megapiksel derinlik sensörü de var. 13 megapiksel geniş açılı sensör de kareye daha fazla unsuru sığdırmaya yardımcı olacaktır. Özel bir makro lens yok, ancak tele kamera aynı zamanda bu işlemi de yerine getiriyor, 5-7 cm arasında yakınlaştırmaya izin veriyor.

Poco F2 Pro Türkiye’de de bekleniyor

Son olarak öndeki kameraya baktığımızda motorlu açılır mekanizmaya 20 megapiksel kameranın yerleştirildiğini görüyoruz. Böylelikle 6.67 inç ekran herhangi bir şekilde kesintiye uğramıyor. Bu yılın telefonunda Super AMOLED ekran HDR+ desteğine sahip. Çözünürlük ise 1080p Full HD+ çözünürlükte kalmış. AMOLED ekrana geçiş sayesinde parmak izi okuyucusu da ekrana yerleştirilmiş. Ekran yenileme hızı 60 Hz’lik standart değerde, ancak dokunmatik örnekleme hızı 180 Hz seviyesine çıkarılmış.

Xiaomi microSD kart yuvasını kaldırmış, ama 3.5mm kulaklık jakına dokunmamış. Bununla birlikte telefon Bluetooth 5.1 ve aptX HD desteği de sunuyor. 4700 mAh gibi yüksek kapasiteli pille gelen telefonun kutusundan da 33W şarj adaptörü çıkacak.

Poco F2 Pro gri, beyaz, mavi ve mor renk seçenekleriyle sunulacak. Telefonun Türkiye’de de satışa çıkmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER