Teknoloji

Poco yeni kulaklığının adını sosyal medya oylamasıyla belirledi

xiaomi mi airdots 2 se poco pop buds

Poco yeni kablosuz kulaklığının adını belirlemek için bir yöneticisinin Twitter hesabı üzerinden oylama düzenlemişti. Anketin sona ermesiyle birlikte kazanan da belli oldu. Eğer bir aksilik olmazsa kablosuz kulaklık Poco Pop Buds adıyla resmiyet kazanacak.

Twitter’daki oylamada 21 binden fazla oy verildi. 9 binden fazla kişinin favorisi olan Pop Buds, toplam oyların yüzde 42.4’lük kısmını aldı. İkinci sıradaki Poco Funkz ismi içinse 6 bine yakın oy verildi. Yüzde 27.9 oy oranına sahip Poco Funkz’ı yüzde 23.9 ile Poco Move Buds takip etti. Toplam oyların sadece yüzde 5.8’lik kısmını alan Poco Klip Buds ise oylamanın sonuncusu oldu.

İnsanlara sınırlı bir liste içinden seçim yaptırmanın hem iyi hem de kötü yönlerinin bulunduğu söylenebilir. Öncelikle pazarlama ekibine bir tür ön yoklama fırsatı veren bu oylama, hazırlanma sürecini hızlandırabilir. Kullanıcılardan gelebilecek daha yaratıcı isim önerileri dışlanmış olsa da, bunun Poco adına daha güvenli bir tercih olduğunu belirtmek gerekiyor.

Poco Pop Buds, teknik özellik ve tasarım bakımından büyük ihtimalle kısa süre önce tanıtılan Xiaomi Mi AirDots 2 SE ile aynı noktada duracak. Mi AirDots 2 SE hâlihazırda Çin’de 169 yuan (162 TL) karşılığında satılıyor. Poco Pop Buds’ın fiyat etiketinde yazacak miktarı görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER