Teknoloji

Poco markası için yeni logo ve slogan çalışması

poco yeni logo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Poco, geçtiğimiz yılın başlarında Xiaomi’den bağımsız bir marka hâline gelmişti. Bunun sonucunda ayrı ürün segmentine, yazılımlara ve pazarlama ekiplerine sahip olmuştu. Yine de marka, ürünlerinde eski ana şirketinin ürünlerini temel almaya ve onları kendi markasına uygun şekilde özelleştirmeye devam ediyor. Hindistan ise Poco’nun iddialı olduğu ve iyi bir performans gösterdiği ülkelerden bir tanesi. İşte şimdi, Poco Hindistan’a özel yeni bir logo, maskot ve slogan ile yepyeni bir pazarlama çalışması başlatıldı.

Poco Hindistan’ın ülke direktörü Anuj Sharma, yeni logo ve pazarlama materyalleriyle ilgili olarak, “Poco’nun başarılı geçen bağımsız yılını kutlamak için gerçekleştirilen marka yenilemesinin tüm amacı, pazardaki akıllı telefonlarımız kadar farklı ve benzersiz olan topluluğu onurlandırmaktır.” dedi.

Yapılan logo ve diğer değişiklikler sadece Hindistan’ı kapsıyor gibi görünüyor. Poco markasının küresel pazardaki yüzünde henüz bir değişiklik bulunmuyor.

Öncelikle Poco logosuna baktığımızda, “o” maskotun yüzünü oluşturuyor. Tüm unsurlarının ise daha büyük anlamı bulunuyor. Baştaki hale, bir nedeni olan iyilik duygusunu temsil ediyor. Antenler yaramazlığa ve yayılan çılgınlığa bir göndermedir. Şeytani gözler hale ile tezat oluştururken, üçgen bir ağız keskin zekayı ifade ediyor.

Ayrıca Poco Hindistan, markanın “çılgınlığını ve eksantrikliğini” özümseyen yeni bir “Made of Mad” sloganına geçiyor. Tüm yeni grafikler, yaklaşan kampanyalara ve mesajlara entegre edilecek. Görsel kimlik yenilemeleri, teknoloji alanında yabancı bir kavram değildir. Birçok marka, iletişimlerini yeniden canlandırmak, hedef kitleyle daha iyi uyum sağlamak veya ilgi ve kapsamı artırmak için benzer çalışmaları ara sıra yapıyor.

Yeni marka tasarımlarını benimsemesi beklenen ilk ürün Poco X3 Pro olacak. Bu telefon mart ayında Hindistan’da piyasaya sürülecek. Telefonun teknik özellikleri ve tasarımı henüz detaylandırılmadı, ancak sızıntılar Poco X3’e benzer bir 4G cihaz olacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER