Teknoloji

Poco M2 Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi Poco M2 Pro

Xiaomi, Poco markası altında yeni bir akıllı telefon daha çıkarmaya hazırlanıyor. Bir süredir konuşulan Poco M2 Pro, 7 Temmuz’da Hindistan’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 09:30’da başlayacak.

M2 Pro, yeni M serisinin ilk üyesi olacak. Böylelikle Poco, mevcut X ve F serilerinin yanına yeni seçenekler ekleyecek. Poco markası altında şimdiye kadar X2, F1 ve F2 Pro modelleri potansiyel kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Poco’dan henüz M2 Pro’nun özellikleriyle ilgili bir işaret gelmiş değil. Ancak akıllı telefonun arka panel tasarımının Redmi Note 9 Pro‘nun küresel versiyonuna benzemesi bekleniyor. Bu telefonda arka panelin ortasına yerleştirilmiş kare şeklindeki kamera modülünde dört kamera sensörü yer alıyor. Bu modülün hemen altında ise LED flaş mevcut.

Poco’nun telefonun tanıtımı için paylaştığı videolardan birinde M2 Pro’nun yüzünün bir kısmını görmek mümkün oluyor. Videoya bakıldığında telefonun parmak izi tarayıcısının da sağ kenara yerleştirildiği fark ediliyor.

Bu videolardan bir diğeri ise telefonda hızlı şarj özelliğinin bulunacağını gösteriyor.

İddialara göre, Poco M2 Pro büyük ölçüde Redmi Note 9 Pro ile aynı tasarıma ve özelliklere sahip olacak. Eğer bu iddia doğruysa, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 720 işlemci bulunacak. 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran, kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, 5000 mAh pil ve 30W hızlı şarj desteği telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Akıllı telefonun arkasında 64, 8, 5 ve 2 megapiksel, önünde ise 16 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER