Teknoloji

Poco M2 resmiyet kazandı: Helio G80 işlemci, 5000 mAh pil

poco m2

Poco M2 Pro geçtiğimiz temmuz ayında tanıtılmıştı. Akıllı telefonun biraz daha mütevazı özelliklere sahip versiyonu M2 de resmiyet kazandı. Poco M2’nin kalbinde MediaTek’in Helio G80 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini MIUI 11 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Ancak Poco şimdiden telefonun kısa süre içinde MIUI 12 güncellemesini alacağının sözünü vermişti. Poco, M2’nin Mi veya Redmi markası altında başka bir model olarak piyasaya sürülmeyeceğini de şimdiden açıkladı.

Helio G80 işlemcili telefonda 6.53 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip. Çentiğinde 8 megapiksel çözünürlüklü kamera taşıyan bu ekranı Gorilla Glass 3 cam koruyor.

Telefonun arkasında parmak izini belli etmeyen dokuya sahip iki tonlu bir desen tasarımı tercih edilmiş. Dörtlü arka kamera sisteminde ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

Poco M2’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 18W hızlı şarj desteğine sahip. Ancak telefonun kutusundan sadece 10W gücünde bir şarj adaptörü çıkıyor.

Poco M2’nin dahili depolama alanı seçenekleri 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. P2i suya dayanıklı nano kaplamaya sahip olan telefonda IR sensörü ve 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut.

Poco M2 için siyah, mavi ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Hindistan’da önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak. Telefon 10999 rupiden (1115 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER