Teknoloji

Poco F5’in özellikleri test sonucu sayesinde ortaya çıktı

redmi note 12 turbo poco f5

Poco F5 Pro kısa süre önce Geekbench’in veri tabanında görülmüştü. Telefonun Pro olmayan versiyonu da 23049PCD8G model numarasıyla kayıtlarda kendisini gösterdi. Bu kayıtlara göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemci bulunuyor ve bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor.

Poco’nun yeni telefonunun Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciyle geleceği, Snapdragon Hindistan ofisinin Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla da doğrulanıyor. Bu paylaşımda, F5’in Hindistan’da Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak ilk telefon olacağı açık şekilde belirtiliyor.

Qualcomm’dan verilen bilgiye göre, Snapdragon 7 Plus Gen 2 ile bir önceki nesil işlemci Snapdragon 7 Gen 1’a kıyasla yüzde 50 performans artışı, yüzde 13 daha iyi güç verimliliği ve iki kat gelişmiş yapay zekâ performansı sağlanacak.

Poco F5 Redmi Note 12 Turbo ile aynı özellikleri taşıyabilir

F5’in özellikleri Redmi Note 12 Turbo modeline bir hayli benzer görünüyor. Söz konusu telefon hâlihazırda sadece Çin’de satılıyor. Poco ve Redmi markalarının sahibi olan Xiaomi’nin bir telefonu farklı ülkelerde farklı isimlerle piyasaya sürme geleneğinin olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu doğrultuda Poco F5’te Redmi Note 12 Turbo’da olduğu gibi 67W şarj destekli 5000 mAh pil, MIUI 14 kullanıcı arayüzü, Android 13, 6.67 AMOLED ekran ve 64 megapiksel ana kamera gibi özelliklerin bulunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER