Manşetler

POCO F4 GT ve markanın ilk AIoT ürünleri tanıtıldı

poco f4 gt

POCO, yeni akıllı telefonu POCO F4 GT’nin yanı sıra ilk akıllı AIoT ürünleri olarak nitelendirdiği POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ve POCO Watch’ı tanıttı. POCO F4 GT ve diğer yeni ürünlerin özellikleri haberimizde yer alıyor.

POCO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu olarak nitelendirilen POCO F4 GT, LiquidCool Technology 3.0, 4nm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 120Hz yenileme hızıyla AMOLED düz ekran, açılır tetikleyiciler, 120W HyperCharge gibi gelişmiş özellikleri barındırıyor. POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ise, yapay zekâ destekli gürültü engelleme ve 28 saatlik ultra uzun pil ömrü ile özellikle Genshin Impact fanı ve mobil oyun meraklısı kullanıcılar için etkileyici bir deneyim sunuyor. POCO Watch ise 100’den fazla fitness modu, 24 saat kalp atış hızı takibi ve 14 güne kadar kullanım sağlayan uzun pil ömrü ile kişisel sağlığına önem veren kullanıcılar için özel olarak tasarlandı.

POCO F4 GT özellikleri

POCO F4 GT, 3.0 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli amiral gemisi 4nm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle birlikte geliyor. Bunun işlemci performansını yüzde 20, GPU performansını yüzde 50’ye kadar artırdığı belirtiliyor. Ayrıca yükseltilen UFS 3.1 ROM ve daha kısa yükleme süreleri için 6400 Mbps’ye kadar destekleyen üst düzey LPDDR5 RAM sunuyor. Öte yandan FT GT, POCO’nun belirttiğine göre sektörün en gelişmiş soğutma sistemlerinden biri olan LiquidCool Technology 3.0 ile donatıldı. 4.860 mm²’lik çift VC soğutma sistemi, yüksek güç gerektiren oyunlarda cihazın ısısını düşürmeyi başarıyor.

POCO F4 GT, POCO’nun 120W HyperCharge teknolojisiyle 17 dakikada tamamen şarj olan 4700 mAh yüksek kapasiteli pile sahip. Oyun sırasında şarjın azalması durumunda POCO F4 GT’nin pili yalnızca 27 dakikada yüzde 100 şarj düzeyine ulaşabiliyor. Aynı zamanda AdaptiveCharge özelliği sayesinde pil ömrü ve sağlığı korunuyor. Bu özellik, telefonun gece boyunca yüzde 80 ve yüzde 100 şarj aralığında aşırı şarj olmasını önlüyor.

Ekran tarafında ise, 480Hz dokunmatik örnekleme hızı ve 120Hz yenileme hızını bir araya getiren 6,67 inç AMOLED ve 10-bit TrueColor düz ekranı görüyoruz. POCO F4 GT, uzun süren oyunlarda kullanıcıların gözlerini korumak için yüksek frekanslı PWM karartmayı kullanıyor ve düşük ışık ayarlarında renk doğruluğunu koruyor. Display Mate’in 15 ekran performans rekorunu egale eden ve kıran cihazın ekranı A+ olarak derecelendirildi.

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition özellikleri

Genshin Impact hayranları için özel olarak tasarlanan POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ile kullanıcılar, tanıdık bir ses olan Klee’nin sesli bildirimlerini duyuyor. Kullanıcılar, kulaklığı Klee’nın sırt çantasından ilham alan taşıma kutusundan çıkarıp kulaklarına takar takmaz müthiş bir ses deneyimi yaşayacak.

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition
POCO Buds Pro Genshin Impact Edition

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition, çevredeki gürültü düzeyine ve kullanıcının günlük rutinine göre gürültü engelleme ayarlarını yapay zeka kullanarak otomatik olarak ayarlıyor. Cihaz, müzik dinlerken, telefon görüşmesi yaparken ya da sanal bir toplantıdayken kullanıcılara en iyi ses kalitesini ve en uygun ANC modunu sunuyor. Telefon görüşmelerinde gelişmiş yapay zeka algoritması sayesinde en gürültülü ortamlarda dahi sesin net olmasını sağlıyor.

Daha güçlü bir ses performansı için tüm sesler dinamik bir deneyim yaratmak için ses uzmanları tarafından ince ayar yapılarak mükemmelleştirildi. Sesli kitaplardan rock operaya kadar tüm sesler keskin ve net bir şekilde sunuluyor. 9mm kopmozit dinamik sürücü, kullanıcıların hem en profesyonel düzeyde ses işlemeye hem de en özgün ve ayrıntılı seslere erişebilmesine olanak tanıyor. Hiçbir ritmin kaçırılmaması için kulaklıklarda bulunan kulak içi algılama özelliği, kulaklık çıkarıldığında müziği duraklatıyor. Kulaklık aynı zamanda IPX4 özelliği sayesinde suya karşı dayanıklı. Bu, cihazın yağmur, ter ve su sıçramalarından kaynaklanabilecek hasarlara karşı dayanıklı olması anlamına geliyor.

Şarj kutusu 28 saate kadar dayanabiliyor ve kulaklıkları 10 dakikada şarj edebiliyor. Şarj kutusu ve kulaklıklar da kablosuz şekilde bir saat içinde şarj edilebiliyor. Kulaklıklar aynı anda iki farklı cihaza bağlanabiliyor ve kullanıcıların ses kaynakları arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmelerine olanak tanıyor. Örneğin kullanıcılar bir toplantıya katılmak için akıllı telefondan dizüstü bilgisayara kolayca geçiş yapabiliyor.

POCO Watch özellikleri

POCO Watch ise, kullanıcıların hem şık olmalarına hem de sağlık durumlarını izlemelerine olanak tanıyor. 1,6 inç AMOLED dokunmatik ekranı ve ultra ince çerçevesiyle net bir görüntü sağlıyor. Kullanıcılar 100’ün üzerinde özelleştirilebilir saat görünümünden birini seçebiliyor. POCO Watch, modaya uygun şık bir görünümün yanı sıra sağlık ve fitness ile ilgili birçok özelliğiyle öne çıkıyor.

POCO Watch
POCO Watch

Koşarken ya da tırmanış yaparken ilerlemenizi daha iyi takip etmek için yükü 100’ün üzerinde egzersiz modundan birini kullanırken Çok Sistemli GPS özelliği sayesinde daha fazla doğru sonuç elde etmenizi sağlıyor. Saat aynı zamanda kullanıcıların koşu bandında koşmaktan dışarıda yürüyüşe kadar yaptığı egzersizi algılayabiliyor. POCO Watch, uyku izleme özelliği kapsamında uyku sırasında kandaki oksijen seviyesini izliyor. Kullanıcılar POCO Watch ile rutinlerini yaşam tarzlarına göre en iyi şekilde nasıl ayarlayacaklarını öğrenebiliyor.

POCO Watch’ın pili 14 güne kadar dayanabiliyor. Bu, parkta yapılan koşuları veya öğleden sonra yapılan kısa uykuları kaldırabileceği anlamına geliyor. POCO Watch’ın pili azaldığında kullanıcılar taşıması kolay manyetik şarj cihazına takarak kolayca bir sonraki maceraya hazır olabiliyor.

POCO F4 GT Türkiye’ye ne zaman gelecek?

POCO F4 GT’nin Hayalet Siyahı (Stealth Black), Şövalye Gümüşü (Knight Silver) ve Siber Sarı (Cyber Yellow) olmak üzere üç farklı rengi bulunuyor. Mayıs ayının sonunda 12GB+256GB varyantı Türkiye’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER