Teknoloji

Poco F2’nin benchmark testi Snapdragon 855’i ve Android Q’u gösteriyor

xiaomi pocophone f1 poco f2

Xiaomi‘nin alt markası Pocophone tarafından çıkarılan Poco F1‘e olan ilgi son birkaç ayda artmış durumda. Cihazın mütevazı özelliklerle etkileyici bir performans sergilemesi, gözleri Pocophone‘dan gelecek yeni telefonlara çevirmişti. Poco F1 Lite ile ilgili dedikodular son dönemde ivme kazansa da, Geekbench benchmark testinde Poco F2 olarak anılan bir telefonun görülmesi kafaları karıştırıyor.

Benchmark testi sonuçlarına göre, Poco F2’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun kutusundan Android Q yüklü olarak çıkacağı söyleniyor. Telefon tek çekirdekte 1776 puan alırken, çok çekirdekte 6097 puan alıyor.

Ancak bütün bu işaretler, Geekbench’in paylaştığı sonuçların doğru olması ihtimalini fazlasıyla aşağıya çekiyor. Poco F1’de 6 GB RAM bulunurken, Poco F2’nin 4 GB RAM taşımamsı kulağa pek anlamlı gelmiyor. Buna ek olarak, Snapdragon 855’li Poco F2’nin Snapdragon 845’li Poco F1’den daha düşük puan alması da gerçeklik ihtimalini düşürüyor.

Yine de, Poco F2 ile ilgili dedikoduları çok da yabana atmamak gerekiyor. Poco F1’in geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılmış olması, yaz aylarında Poco F2’yle tanışma olasılığını artırıyor. Ancak Android Q için beta testi henüz başlamışken Poco F2’nin kutusundan bu işletim sistemiyle çıkması çok olası görünmüyor. Telefonun Android Pie ile çıkması ve ardından Android Q işe güncellenmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER